Ponedeljak, 20/06 - Fudbal, Island, Urvalsdeild
20/06Stjarnan vs KRUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
9 / 10 Ulog
18/06/2022 18:37
U derbiju islandske lige Stjarnan u svom Gardaberu dočekuje KR iz prestonice. Meč se igra u ponedeljak u 21.15.
Stjarnan

Domaćin je, moglo bi se reći, provincijska ekipa. Gro timova iz elite je iz glavnog grada Rejkjavika, dok je Stjarnan iz dosta manjeg Gardabera. Ipak, prethodnih sezona ovaj tim je umeo da napravi dobre rezultate, a 2014. godine osvojio je i šampionski naslov, svoj prvi i jedini od osnivanja. U aktuelnoj sezoni su dosta dobri, ali ih je remi u prošlom kolu kod Keflavika dodatno udaljio od vodećeg Breidablika. Za liderom prvenstva Stjarnan zaostaje šest bodova, pa je daleko od toga da su stvari rešene. Ovo prvenstvo je bilo najkraće u Evropi, igrale su se samo 22 runde, a bez doigravanja, ali se i to promenilo. Recimo još da naslov brani tim Vikingura.

KR Rejkjavik

Apsolutni rekorder po broju titula na Islandu je tim KR Rejkjavika. Oni su čak 27 puta podizali pobednički pehar, a poslednji put su to učinili 2019. godine. Novu sezonu nisu najbolje počeli, iz devet kola imaju 15 bodova i kako stvari stoje, boriće se za Plej-of, koji je uveden ove godine. Dakle, trka će biti napornija, najbitnije je biti u gornjoj polovini, a tada će krenuti borba za pehar i plasman u Evropu. Zbog slabog koeficijenta šampion ove zemlje kreće već od prvog pretkola u Ligi šampiona. Još uvek je liga Islanda daleko od kvaliteta reprezentacije sa ovog Ostrva. Što se Rejkjavika tiče oni su zabeležili 4 pobede, 3 remija i dva poraza, ali su bez neuspeha na poslednjih šest utakmica.

Predlog

Čini nam se da su gosti u nešto boljoj formi, ali su nas svi rezultati na Islandu u prethodnom kolu iznenadili. Kao da je pauza ostavila traga na najbolje timove, pa je i vodeći Breidablik prvi put poražen. Ovde su najsigurniji golovi, bar tri bi moralo da ih bude, a koeficijent za 3+ u kladionici MaxBet iznosi 1.60.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.