Utorak, 21/06 - Fudbal, Island, Urvalsdeild
21/06Valur vs Leiknir Reykjavík1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
19/06/2022 18:52
Posle pobede nad liderom Valur želi još jedan trijumf. U goste im dolazi mnogo slabiji Leiknir. Meč se igra u utorak u 21.15.
Valur

Domaćin je bio u katastrofalnoj formi pred reprezentativnu pauzu, imali su četiri vezana poraza, tri u ligi i jedan u kupu. Posle dvadeset dana odmora od takmičarskih mečeva kao da je neka druga ekipa izašla na megdan lideru Breidabliku i pobedila ga sa 3:2. Treba reći da je lider iz Kopavogura pre toga imao maksimalan učinak, osam pobeda iz osam odigranih utakmica. Pred ovo kolo Valur je na 5. mestu, Breidablik je i dalje na udaljenosti od solidnih osam bodova, ali je prvi cilj ekipe iz Rejkjavika ulazak u Plej-of, koji se prvi put igra na Islandu.

Leiknir

Gosti su na pretposlednjem mestu na tabeli, a u dosadašnjih devet utakmica nisu uspeli nikog da pobede. Ipak, u prošlom kolu su napravili vredan rezultat na gostovanju kod Hafnarfjordura gde su podelili bodove sa domaćinom igrajući 2:2. Možda je to najava boljih dana za ovaj tim, ali je Plaj-aut, sigurni smo u to, suđen Leiknir. Na pet dosadašnjih gostovanja Leiknir je tri puta igrao nerešeno i dva puta izgubio, tako da ih nikako ne treba potceniti i pored nezavidnog učinka u prvoj trećini prvenstva.

Predlog

Nemamo dilemu da će domaćin dobiti ovaj meč, ali neće biti lako kako bi se moglo pomisliti kada se pogleda tabela. Zanimljivo je da su u prošloj sezoni ove ekipe odigrale dve tvrde utakmice, a obe su dobili domaći timovi minimalnim rezultatom. To je retkost u islandskoj ligi koja je i dalje jedna od najefikasnijih u Evropi. Naš predlog je jedinica, a koeficijent za pobedu domaćina u kladionici Meridianbet iznosi 1.41.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.