Sreda, 22/06 - Fudbal, Egipat, Premier League
22/06Al Ahly vs Ghazl El MehallaPoluvreme/Krajtip: 1/1
7 / 10 Ulog
20/06/2022 19:08
Vicešampion Afrike mora da nadoknadi izgubljena dva boda u duelu sa liderom pre par dana. Meč u Kairu igra se u sredu u 21.30.
Al Ahli

Ekipa iz egipatske prestonice je aktuelni vicešampion zemlje faraona, ali nije uspela da odbrani trofej u afričkoj Ligi šampiona. Uspešniji od njih bio je marokanski Vidad iz Kazablanke, pa su Egipćani morali da se zadovolje vicešampionskim mestom i u najjačem takmičenju na \'\'crnom kontinentu\'\'. U nedelju je Al Ahli igrao derbi sezone protiv trenutnog lidera, i aktuelnog prvaka, ekipe Zamaleka. Posle vođstva u prvom poluvremenu Al Ahli je dozvolio gostima da preokrenu u nastavku, pa su na kraju jedva spasili jedan bod, bilo je 2:2. I dalje zaostaju četiri boda za Zamalekom, a ispred njih je i Piramids sa dva boda vieš. Međutim, obe te ekipe odigrale su po tri meča više od Al Ahlija, pa je samo pitanje trenutka kada je ova ekipa preuzeti tron.

Gazl El Mehala

Gosti su tim iz sredine tabele, bliđe dnu nego vrhu. Ipak, dosadašnji učinak daje im tu lagodnost da se ne brinu oko opstanka. Posle 21 odigranog kola imaju 25 bodova i zauzimaju 11. poziciju. U maju su odigrali četiri meča, jednom su pobedili, jednom izgubili, a dva puta remizirali. To se nekako i uklapa u njihov kompletni učinak tokom sezone, pošto su im rezultati, uglavnom, bili šareni. U prethodnoj sezoni ovaj tim je završio na 15. mestu, samo jedno mesto izad zone ispadanja, pa je sadašnji plasman sasvim zadovoljavajući. Njihov cilj je da što pre obezbede status prvoligaša i za narednu sezonu, i ne sumnjamo da će u tome uspeti.

Predlog

Domaćin je apsolutni favorit u ovom meču, a da je bolji od Gazl El Mehale potvrdio je i u prvom delu sezone kada je slavio u gostima sa 3:2. Međutim, to je bio jedini trijumf Al Ahlija kod Gazl El Mehale u prethodne četiri sezone. Sada očekujemo mnogo lakši posa za vicešampiona Egipta, pa je naš predlog prelaz 1/1 sa kvotom 2.00 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.