Sreda, 06/07 - Fudbal, Međunarodni, Liga šampiona
06/07Tobol vs FerencvárosDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
04/07/2022 13:41
Jedan od derbija prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona svakako je okršaj kazahstanskog i mađarskog prvaka. Meč u Kostanaju igra se u sredu u 16 časova.
Tobol

Ekipa Tobola je iznenadila u prethodnoj sezoni u kazahstanskom šampionatu i stigla do titule u konkurenciji jedne Astane, Kairata i ostalih dobrih timova. Na kraju su od Astane imali četiri boda više, a od bivšeg šampiona Kairata čak deset. U novom prvenstvu odigrano je već 15 kola, Tobol je trenutno na trećoj poziciji iza Aktobea i Astane, ali je zaostatak za ovim timovima minimalan. Da nisu remizirali 2:2 kod Turana prethodnog vikenda, sada bi oni bili na vrhu tabele. Sigurno da je i ovaj meč sa Ferencvarošom uticao da ostvare nešto slabiji rezultat u tom meču. Ipak, pomalo je zabrinjavajuće da su u 15 kola izgubili već 4 puta, a četiri puta su igrali i nerešeno, a u celoj prethodnoj sezoni doživeli su jedan jedini poraz.

Ferencvaroš

Za razliku od Tobola Fradi je dominantan u Mađarskoj već nekoliko sezona. Tim iz Budimpešte je preuzeo primat od Videotona i sada teško neko mođže da ga ugrozi, poslebno posle dva učešća u Ligi šampiona. Prvenstvo su završili sa 12 bodova više od drugoplasirane Kišvarde, a da nisu malo popustili u finišu, ta razlika je mogla da bude i veća. U pripremnom periodu odigrali su veliki broj mečeva, što samo potvrđuje da imaju velike ambicije i u novoj sezoni. U poslednja dva meča uspeli su da pobede nemački Karslue i bugarskog prvaka Ludogorec, te se može reći da su već spremni za takmičenje.

Predlog

Prednost Tobola je to što su u jeku sezone, negde su na polovini prvenstva u Kazahstanu, dok Ferencvaroš tek treba da započne sezonu narednog vikenfda utakmicom superkupa. Ipak, igra se u Kazahstanu, pa i Tobol ima svoje šanse. Ukupni pobednik će se odlučiti u revanšu, a za ovaj meč predlažemo igru gol-gol. Za GG u kaldionici CircusCasino koeficijent iznosi 1.71.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.