Sreda, 06/07 - Fudbal, Finska, Ykkonen
06/07Ekenäs IF vs GnistanUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
9 / 10 Ulog
05/07/2022 12:36
Duel dve ekipe iz vrha tabele obeležiće vanredno kolo u finskoj drugoj ligi. Utakmica se igra u sredu u 17.30.
Ekenas

Ekipa iz Raseborga spada među najjače u ovom rangu takmičenja, ali još uvek gledaju u leđa vodećem dvojcu, timovima KTP-a i TPS-a. Ipak, odigrano je tek 12 kola, posle regularnih 22 liga se deli na dva dela, prvih šest timova će igrati Plej-of za plasman u elitni rang, dok je ostatak vojevati za opstanak. Ekenas nije izgubio na prethodnih sedam kola, pored tri pobede upisali su čak četiri remija i to ih je koštalo boljeg plasmana, tačnije većeg broja bodova na kontu. U dva prethodna kola su gostovali, igrali su nerešeno protiv KPV-a i PEPO-a, dok su na svom terenu u poslednjih pet mečeva zabeležili četiri pobede i jedan remi. Eadi se o timu koji je efikasan i napad mu je bolji deo.

Gnistan

Gosti koji dolaze iz finske prestonice Helsinkija naglo su ispali iz forme. Posle odličnog starta prvenstva u drugoj ligi Gnistan je na poslednje četiri utakmice osvojio samo jedan bod. U prvih osam rundi samo su jednom teren napuštali pognute glave, a to im se u prethodnih dvadesetak dana dogodilo čak tri puta. Pali su na četvrto mesto, još uvek ništa nije izgubljeno što se borbe za ulazak u elitu tiče, ali će morati što pre da se vrate na pobednički put. Nije im na ruku išao ni raspored, pa su u dva poslednja kola igrali protiv dve ekipe koje predvode prvoligaški karavan, KPV-a i TPS-a, i oba puta su poraženi i to na svom terenu.

Predlog

Jasno je da je Ekenas u mnogo boljem momentumu od Gnistana, ali treba obratiti pažnju na činjenicu da su gosti završili ciklus teških mečeva. Ovo je drugi ovosezonski okršaj ove dve ekipe u prvenstvu, a pošto smatramo da će obe završiti među prvih šest, nakon ovog drugog, čekaju ih još dva u Plej-ofu. U prvom delu sezone u Helsinkiju je bilo 1:1, a sada smatramo da će gledaoci videti bar jedna gol više. Naš predlog je 3+, a koeficijent za ovaj tip u kladionici Meridianbet iznosi 1.54.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.