Četvrtak, 07/07 - Fudbal, Norveška, 1st Division
07/07Start vs BranDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
8 / 10 Ulog
06/07/2022 11:57
Dva bivša norveška prvoligaša sada su u drugoj ligi. Plan im je da se brzo vrate u elitu. Utakmica vanrednog kola u Kristijanstandu igra se u četvrtak u 18 časova.
Start

Domaći tim nikako ne može da bude zadovoljan dosadašnjim tokom sezone. Ovo im je druga uzastopna u drugoj ligi i ako se ne promeni nešto nabolje, i to baš nabolje, ostaće i treću u nizu u ovom društvu. Start je sada tek sedmi, odigrano je 12 kola, a direktno će u elitu dve prvoplasirane ekipe. Trenutno je na drugom mestu Ranhajm koji ima pet bodova više od Starta, a to nije razlika koja je nedostižna. Timovi koji na kraju budu plasirali od trećeg do 6. mesta razigravaće za još jednu upražnjenu poziciju u prvoj ligi. Prošle sezone se taj Plej-of posrećio ekipi Jerva, koja je tako stigla u najjači rang. Start je malo popravio formu u poslednje vreme, imaju jedan poraz u poslednjih pet utakmica, ali su tu i dva meča u kupu koja su dobili. Mnogo slabije igraju kao domaćini u prvenstvu, i bez trijumfa su na poslednja tri meča u svom Kristijanstandu.

Bran

To što je Bran završio u drugoj ligi bilo je veliko iznenađenje. Izgleda da su u timu iz Bergena rešili da se ekspresno vrate u elitu i posle 12 kola nalaze se na vrhu tabele sa 32 osvojena boda. Bran je zabeležio deset pobeda i samo je dva puta remizirao. Čini nam se da ništa ne može da ih zaustavi na putu povratka u društvo najboljih norveških timova. Istina, konkurencija je ove sezone izuzetno jaka, tu su sve sami bivši prvoligaši, ali je Bran tim sa najvećim rejtingom među svim njima. Računajući i kup, Bran je u seriji od 11 uzastopnih pobeda i sigurno je da u Kristijansund odlazi po sva tri boda.

Predlog

Ove dve ekipe su se poslednji put sastale u zvaničnom meču pre dve godine. Tada su oba duela završena rezultatom 1:1, a dva prijateljska omeravanja snaga donela su igru gol-gol. Smatramo da ćemo i sada videti barem po pogodak na obe strane, a za GG se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent koji iznosi 1.58.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.