Petak, 08/07 - Fudbal, Bugarska, A PFG
08/07Botev Plovdiv vs HebarPoluvreme/Krajtip: 1/1
7 / 10 Ulog
07/07/2022 11:56
U prvoj bugarskoj ligi novajlija Hebar u prvom kolu gostuje u Plovdivu kod odličnog Boteva. Premijerni meč nove sezone igra se u petak u 17.30.
Botev Plovdiv

Na kraju prošle sezone Botev je zauzeo treće mesto iza stalnog šampiona Ludogoreca i drugoplasiranog CSKA iz Sofije. Igrali su baraž za plasman u Ligu konferencija protiv Beroea i slavili sa 2:1 u tom jednom meču. U Ligi konferencija će startovati tek od drugog kola, ali su već saznali ime rivala. To je kiparski APOEL, a prvi meč na programu je 20. jula u Plovdivu. Do njega ima još dosta vremena i Botevu predstoje dva meča u domaćem prvesntvu. Prvi je protiv novajlije Hebara, tima koji je samo jednom od sada bio čaln elite i to još na početku ovog veka. Botev je poznat kao nezgodan ddomaćin, na poslednjih devet prvenstvenih utakmica u Plovdivu dobili su čak osam, a samo je Ludogorec uspeo da odnese ceo plen sa ovog stadionu u Razgrad.

Hebar

Gosti dolaze iz grada Pazardžika. Završili su prvenstvo druge lige na drugom mestu, ali u elitu su ušle tri prvoplasirana tima, a sva tri imali su isti broj bodova na kraju prvenstva. Uz Hebar to su bili timovi Sevtembri iz Sofije, kao i Spartak iz Varne. Hebar je bio deo elite još u sezoni 2000/01, kada su završili na devetom mestu. Dugo su tavorili u nižem rangu i evo ih ponovo na velikoj sceni. Bugarska liga nije toliko atraktivna, pogotovo od kada je Ludogorec uspostavio dominaciju i počeo da osvaja titule, ne dozvolivši nijednoj drugoj elipi da ga ugrozi. Hebar ne razmišlja o nekom posebno visokom plasmanu, već će se zadovoljiti i samim opstankom u društvu najboljih.

Predlog

Kada su se poslednji puta sastale ove dve ekipe, i jedini put u ligaškim okršajima, bilo je to pre više od dve decenije. Tada su oba tima dobila mečeve na svom terenu, a Hebar je čak bio i ubedljiviji i pobedio Botev sa 3:0. Sada je sve na strani tima iz Plovdiva i očekujemo da u novo prvenstvo krenu pobedom. Naš predlog je prelaz 1/1 sa koeficijentom 1.82 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.