Subota, 09/07 - Fudbal, Belorusija, Vysshaya Liga
09/07Energetik BGU vs GomelUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
7 / 10 Ulog
07/07/2022 18:16
Potpuno nenadano ovo je derbi kola u beloruskoj Višaja ligi. Energetik dočekuje Gomelj u subotu od 16 časova.
Energetik BGU

Domaći tim je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dela sezone, a protekla je skoro polovina. U prvih 13 kola tim iz Minska je sakupio 27 bodova i ima samo jedan manje od vodećeg BATE Borisova. Upravo su u poslednjem kolu gostovali u Borisovu i uspeli da uzmu važan bod protiv favorita prvenstva. Time su vezali šesti meč u ligi bez poraza, a do sada su ih ukupno doživeli samo dva. Ako je bod iz Borisova vredan pažnje, onda je isti ishod protiv Dnjepra, kolo ranije na svom terenu, bio veliki kiks. Zbog njega su izgubili lidersku poziciju, ali vremena ima dovoljno da se vrate na prvo mesto. Radi se inače o jako mladom timu, najstariji fudbaleri jedva da imaju po 25 godina i ako ovaj klub uspe da sačuva okosnocu, mogao bi da uspostavi dominaciju u Višaja ligi za narednih nekoliko sezona. Trenutni vladar je ekipa Šahtjora iz Soligorska koja je osvojila dve uzastopne titule šampiona.

Gomelj

Posle nešto slabijeg starta sezone ekipa Gomelja igra sve bolje kako vreme odmiče. Bez poraza su na poslednjih osam utakmica, računajući tu i dve utakmice koje su dobili u kupu, u kome su uspeli da izbace i BATE, pobedivši ga u Borisovu. Gomel je još uvek daleko od vrha tabele, nalaze se na sedmom mestu, ali od vodećeg tima, BATE-a, imaju samo sedam bodova manje. Tek sada se vidi koliko ih je skupo koštao pad forme krajem aprila pa u narednih mesec dana, kada su u pet uzastopnih kola tri puta izgubili i dva puta remizirali. Samo dva od mogućih 15 bodova, premalo su za tim koji ima velike ambicije, a one sežu do plasmana u Evropu za naredno leto.

Predlog

U prethodnoj sezoni Gomelj je završio na 4. mestu, samo jedno ispod zone plasmana u evropske kupove. Dok su se oni prošle sezone borili za Evropu, Energetik se grčevito borio za opstanak, pa su završili tek na 13. mestu, izbegavši baraž za opstanak za samo jedno mesto i za jedan bod. Sada su se stvari promenile, posebno kada je Energetik u pitanju, pa je ovaj tim kandidat i za šampionski pehar. Što se ovog meča tiče očekujte veliku borbu i tvdu utakmicu sa malim brojem golova. Za 0-2 gola koeficijent iznosi 2.15 u kladionici CircusCasino.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.