Subota, 09/07 - Fudbal, Hrvatska, Super Cup
09/07Dinamo Zagreb vs Hajduk SplitDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
07/07/2022 18:39
Nova fudbalska sezona u Hrvatskoj započinje utakmicom Super kupa u kojoj se sastaju šampion Dinamo i osvajač kupa splitski Hajduk. Meč se igra u Maksimiru u subotu u 20 časova.
Dinamo Zagreb

Bolji početak sezone navijači \'\'modrih\'\' nisu mogli ni da zamisle. U goste im dolazi najveći rival, Hajduk iz Splita, u utakmici Super kupa. Prošle sezone Dinamo je odbranio titulu, ali nije sve išlo glatko kao nekih ranijih sezona. Velike rivale imali su Zagrepčani u Osijeku, Hajduku i Rijeci i tek su pobedama u poslednja tri kola, protiv Osijeka, Šibenika i Hajduka potvrdili naslov. Leto je ponovo prošlo u licitiranju sa transferima, i mada se neki veliki još nisu dogodili, vremena do 1. septembra ima dovoljno. Mora se reći da je Dinamo doveo jednog Josipa Drmića iz Noriča, ali i pozajmio Ljubičića iz Rapida i Šutala iz Atalante. Glavni cilj je ulazak u Ligu šampiona, što im je izmaklo prošle sezone posle poraza od Šerifa, a kada se završe kvalifikacije očekujte i neki spektakularni transfer.

Hajduk

Spličani su shvatili da samo profajom igrača nikad neće uspeti da se vrate na tron u prvenstvu. Dosta toga se promenilo u prošloj sezoni pa je Hajduk počeo da vraća neke sjajne fudbalere. Tako su \'\'beli\'\' dres poneli Livaja i Kalinić, a tu je i još nekolicina vrednih pojačanja. Nisu osvojili titulu, ali su uzeli jedan trofej. U finalu kupa pobedili su Rijeku i sada sasvim zasluženo igraju u Super kupu gde će pokušati da osvoje prvi trofej u novoj sezoni. Na mestu trenera ostao je sjajni Litvanac Dambrauskas i sa Hajdukom ozbiljno treba računati ove sezone. Navijači će ponovo krenuti u prestonicu, najavčjeno je bar dve hiljade pripadnika popularne \'\'Torcide\'\', a treba podsetiti da je posle utakmice poslednjeg kola prošle sezone bilo velikih nemira u Zagrebu.

Predlog

Čak i da se radi o prijateljskom meču, bio bi ovo vatreni meč. Sada treba očekivati veliku borbu i pored činjenice da je i jednima i drugima ovo prva zvanična utakmica i da ih tek očekuje evropske kvalifikacije. Prvenstvo startuje kroz sedam dana, a Spličani će na novo gostovanje u Pulu, dok će Dinamo dočekati gradskog rivala Lokomotivu. Što se tiče ove utakmice smatramo da ćemo videti barem po gol na obe strane i predlažemo vam igru gol-gol. Za GG se dobija koeficijent 1.83 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.