Nedelja, 10/07 - Fudbal, Norveška, Elitserija
10/07Rozenborg vs JervUkupno pogodaka - domaćin - iznad/ispodtip: Više 2.50
7 / 10 Ulog
09/07/2022 09:57
\'\'Ruže\'\' su u sredini tabele norveške lige što je za njih slab plasman. Ipak, protiv debitanta ne bi smelo da bude dileme. Utakmica u Trodhajmu igra se u nedelju u 18 časova.
Rozenborg

Domaćin je i dalje, po svemu, velikan norveškog fudbala. Međutim, dani kada su \'\'Ruže\'\' dominirale u ovoj zemlji, a pored toga imale i vrlo zapažene nastupe u Evropi, odavno su prošli. Sada neke druge ekipe vladaju u ovoj skandinavskoj zemlji, bio je to Molde, pa posle Bode/GLimt, dok se sada na vrhu izdvojio Lilestrem. Rozenborg je osvojio 18 bodova iz 12 utakmica, u svom Trondhajmu su znatno bolji, imaju tri pobede i dva remija, dok su na strani odigrali dve utakmice više, a pobedili su samo jednom. Za utehu je činjenica da su na prethodna tri meča na svom terenu dali devet golova, po tri na svakoj. U prošlom kolu remizirali su sa Vikingom u Stavangeru.

Jerv

Gosti su se pomalo nenadano našli u eliti. Iskoristili su činjenecu da se prošle sezoene igrao Plej-of u drugoj ligi, pa su preko njega postali treći tim koji je iz druge prešao u elitnu ligu, pored ekipa Ham Kama i Olesunda, a u baražu su na kraju bili bolji od Brana iz Bergena i to nakon jedne nevišđene drame i izvođenja penala. Treba reći da je bRan u tom meču, u regularnom toku, promašio dva jedanaesterca. U premijernoj sezoni u prvoj ligi Norveške ne ide sve tako lako. Jerv je trenutno u zoni ispadanja, na 15. mestu, a iz 12 utakmica imaju 11 bodova. Na domaćem terenu i nisu tako loši, uzeli su već deset bodova, ali imaju katastroflan učinak na strani, pa su doneli samo jedan bod sa 5 gostovanja, postigavši samo dva gola u gostima.

Predlog

Ovo je prvi prvenstveni susret ve dve ekipe. Igrali su jednom u kupu, pre skoro pet godina, a tada je Rozenborg slavio u gostima sa 2:1. U Trondhajmu su \'\'Ruže\'\' veliki favorit, davali su po tri gola Kristijansundu, Havesundu i Sanderfjordu, pa očekujemo da napune mrežu i Jerva. Naš predlog je domaćin daje tri gola, a za T13+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.98.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.