Četvrtak, 14/07 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
14/07SJK vs Flora1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
12/07/2022 16:35
Još jedan neizvestan dvomeč u Ligi konferencija. U Talinu je Flora stekla minimalnu prednost. Revanš u Finskoj igra se u četvrtak u 18 časova.
SJK

Tim iz Seinajokija doneo je aktivan rezultat iz Estonije. Izgubili su Finci sa 1:0 od Flore, tima koji je mnogo iskusniji od njih kada su evropski mečevi u pitanju. SJK je ove sezone dosta loše startovao u domaćem prvenstvu, trenutno su u donjem delu tabele, tek na 9. mestu i grčevito se bore da pređu u gornji dom, među šest najboljih ekipa i tako igraju Plej-of, a ne Plej-aut. Prethodna sezona je bila bolja, Seinajoki ju je okončao na odličnom trećem mestu, odmah iza neprikosnovenih Helsinkija i KuPS-a. Istina, imali su veliki zaostatak za ova dva tima, ali bi sada svi rado potpisali osvajanje treće pozicije, koja u ovom trenutku deluje nestvarno.

Flora

Mada igraju u dosta slaboj ligi, fudbaleri Flore imaju dosta iskustva na međunarodnom planu. Najviše su ga stekli prošle sezone kada su izborili plasman u grupnu fazu nekog od evropskih kupova, po prvi put u istoriji fudbala ove baltičke zemlje. Igrali su u Ligi konferencija sa Gentom, partizanom i Anortozisom. Nisu uspeli da osvoje jedno od dva prva mesta i tako prezime u Evropi, ali su imali neke dobre rezultate, dva remija sa Kipranima i pobeduu nad Partizanom u Talinu. Protiv Finaca su dali samo jedan gol, ali je i to bilo dovoljno za trijumf. U domaćem takmičenju Flora je trenutno lider sa dva boda više i utakmicom manje od Levadije, aktuelnog šampiona ove zemlje. Prošle sezone vodila se velika bitka između gradskih rivala, a čini nam se da je učešće u Evropi koštalo Floru pehara na domaćem terenu.

Predlog

Flora je nešto kvalitetniji tim od SJK-a, ali nema takvu prednost da može biti spokojna pred revanš. Zato će Estonci morati da odigraju maksimalno ozbiljno i u Finskoj i pokušaju da iskoriste to što će domaćin morati da ih napadne. Smatramo da će Flora uspeti da sačeka svoju šansu i tako dođe do nekog pogotka iz kontra napada, a to bi moglo da im donese i trijumf. Naš predlog je dvojka, a za nju se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 2.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.