Petak, 15/07 - Fudbal, Republika Irska, First Division
15/07Cork City vs GalwayUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
7 / 10 Ulog
12/07/2022 16:50
U derbiju irske druge lige sastaju se dve prvoplasirane ekipe. Meč u Korku na programu je u petak u 20.45.
Kork Siti

Nekadašnji šampion Republike Irske nenadano se našao u drugoligaškoj konkurenciji posle jedne katastrofalne sezone i put povratka, ispostavilo se, uopšte nije bio lak. Prethodne sezone nisu uspeli u nameri da se vrate u elitu, ali su ove na dobrom putu. Kork Siti je trenutno lider u irskoj Premijer ligi, iz 20 odigranih utakmica sakupili su 49 bodova, a doživeli su samo jedan poraz. Taj neuspeh dogodio se, verovali ili ne, još u drugom kolu, i to upravo od Galveja na ovom istom mestu, na stadionu u Korku. Posle tog poraza uspedila je serija od 18 utakmica bez poraza i može se reći da trenutno deluju nezaustavljivo. Z seriji su od tri uzastopne pobede, ali su igrali sa timovima iz donjeg dela tabele.

Galvej

Uspevaju fudbaleri Galveja da održe korak sa vodećim Kork Sitijem, mada su i dalje iza njih sa bodom manje i utakmicom više. Iz ove lige će u Premijer ligu Republike Irske direktno samo šampion, dok će timovi koji budu plasirani od 2. do 5. mesta igrati Plej-of. Sigurno je da u Galveju žele da izbegnu scenario u kom će morati u doigravanje, a posle toga još u baraž sa pretposlednjim timom iz prve lige, pa će sve učiniti da nekako preteknu najvećeg rivala. Ostali timovi su, već sada, ispali iz konkurencije, pa tako trećeplasirani Voterford već ima dvocifren zaostatak za Galvejom. U prvom delu sezone Galvej je uspeo da pobedii u Korku, ali je to bio start sezona, a od tada se mnogo toga promenilo.

Predlog

Ovo je već treći međusobni duel ova dva tima u aktuelnoj sezoni. Zanimljivo je da su u prva dva slavili gostujući timovi, a oba puta činili su to minimalnim rezultatom. Galvej je pobedio u Korku krajem februara, ali se Kork Siti revanširao na Terilend parku u Galveju krajem maja. Od ovog meča, kao i onog preostalog u Galveju, umnogome mođe da zavisi ko će direktno u elitu, pa očekujte neizvestan duel sa malim brojem golova, još jednom. Za 0-2 gola koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.81.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.