Petak, 15/07 - Fudbal, Švajcarska, Čelinđ liga
15/07Arau vs Vaduz1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
14/07/2022 16:05
Posle neverovatnog raspleta prethodnog prvenstva kada je Vaduz u poslednjem kolu sprečio Arau da uđe u elitu, ove ekipe sastaju se i u prvom kolu novog šampionata. Meč je u petak od 20.15.
Arau

Ono što je Arau uspeo da prošusti u prethodnoj sezoni teško je u par rečenica opisati. Imali su sve u svojim rukuma, posle pobede nad Šafhauzenom u pretposlednjem kolu trebao im je samo bod u meču protiv Vaduza na svom terenu i da kao prvi odu u Super ligu. Međutim, tim iz Lihtenštajna slavio je u Arauu sa 2:1, pa su prvenstvo tri ekipe završile sa istim brojem bodova, Vintertur, Šafhauzen i Arau. Odlučila je gol razlika, a Arau je u tom segmentu bio najlošiji, pa nije upao ni u baraž. Tamo je otišao drugoplasirani Šafhauzen, dok je promociju u elitu izborio Vintertur. Tako je Vaduz postao veliki dužnik ove ekipe, a dogodila se neverovatna stvar, reb ih je spojio i u prvom kolu novog prvenstva, ponovo na stadionu Araua.

Vaduz

Sigurno da gosti neće biti dobrodošli u Arau, pogotovo poslepobede u poslednjem kolu prethodnog prvenstva. Pobedio je tim iz prestonice Lihtenštajna sa 2:1 u tom meču, ali je to njima malo značilo. Vaduz je ostao na četvrtom mestu i ništa više, dok je Arau pao na treću poziciju i ostao i bez plasmana u baraž za ulazak u elitu. Inače Vaduz je stalni učesnik evropskih kupova kao predstavnik Lihtenštajna, pa će i ove sezone igrati u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Već narednog četvrtka igraju prvi meč drugog kola ovog takmičenja, a gostuju u Sloveniji kod vicešampiona ove zemlje, ekipe Kopra.

Predlog

Arau ulazi u ovaj meč kao favorit, ali zar tako nije bilo i pre nešto manje od dva meseca, u poslednjem kolu prošlog prvesntva Čelendž lige. Umesto da sada igraju sa Jang Bojsima, Cirihom, Bazelom i ostalim najboljim timovima iz Švajcarske, Arau zbog tog poraza od Vaduza mora ponovo da se sudara sa drugoligašima. Očekujemo da sav bes zbog tog poraza izliju u ovom meču i novu sezonu započnu pobedom, ako je to neka uteha. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 1.63.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.