Subota, 16/07 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
16/07HJK vs VPS1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
14/07/2022 16:25
Aktuelni šampion Finske preskočio je prvu prepreku u Evropi, a sada mora da misli na domaći šampionat. U prestonicu stiže ekipa VPS-a iz grada Vasa. Meč se igra u subotu u 16 časova.
Helsinki

HJK je prvak \'\'zemlje 1000 jezera\'\', ali i ove sezone vodi veliku bitku sa timom KuPS-a. Trenutno je ekipa iz Kuopija ispred Helsinkija, sa čak šest bodova prednosti, pa šampion mora da pazi da mu rival ne ode na preveliku razliku. Helsinki je sada u najzahtevnijem delu sezone. Počeli su evropske kvalifikacije i to uspešno. Bilo je jako neizvesno protiv tima Rigasa iz Letonije, slavili su minimalnim rezultatom u Finskoj, ali su Letonci pobedili sa 2:1 u revanšu. Igrali su se produžeci, pucali i penalui, a dalje je otišao Helsinki, koji u narednom kolu igra dvomeč sa češkom Viktorijom iz Plzenja. Ako bi izbacili prvaka Češke već bi obezbedili grupnu fazu nekog kupa, ali ni poraz ne bi značio kraj kvalifikacija.

VPS

Dok Helsinki brine o tome kako da do zime igra u Evropi, i kako da sustigne prednost koju ima KuPS, ekipa VPS-a ima druge problema. Tim iz Vase, grada na zapadu ove zemlje, nalazi se na 8. mestu i pokušava da se nekako ugura među prvih pest timova koji će posle regularnog dela prvenstva igrati u Plej-ofu. Nisu daleko od tima koji sada zauszima šestu poziciju, zaostaju samo dva boda, a ima da se igra još osam kola u ovom delu sezone. VPS je u solidnoj formi, u poslednjih pet kola imaju tri pobede i dva poraza, a mnogo bolje igraju na strani nego na svom terenu. Ovaj tim je vezao četiri uzastopne pobede na strani u ligi, a ako tome dodamo i jedan trijumf u kupu, to je pet uzastopnih gostujućih pobeda. što se odavno nije dogodilo ekipi iz Vase.

Predlog

Verovali ili ne, VPS je dao 11 golova na dva poslednja gostovanja, a čak 16 na četiri pobede na strani u poslednje vreme. Mada se VPS tek vratio u elitu, izgleda da se radi o dobrom timu. Međutim, kada gostju u prestonici nisu toliko uspešni. Poslednje gostovanje su odigrali nerešeno, ali pre toga su izgubili devet puta uzastopno. Poslednju pobedu su zabeležili pre skoro deceniju, i smatramo da će ponovo izgubiti. Za jedinicu se u kladionici CircusCasino dobija koeficijent 1.49.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.