Utorak, 19/07 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
19/07Hibernians vs LevadiaUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
18/07/2022 11:22
Šampioni Malte i Estonije ispali su odmah u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa se sele u kvalifikacije za Ligu konferencija. Utakmica se igra u utorak u 20 časova.
Hibernijans

Pet godina je Hibernijans čekao na osvajanje titule na Ostrvu, a onda su to prethodne sezone uradili po 13. put. Prvenstvo ove zemlje još uvek nije toliko kvalitetno da bi timovi mogli da računaju na uspeh u kvalifikacijama i plasman u grupnu fazu nekog od kupova. Još veći je problem činjenica što se kvalifikacije odviju tokom leta, kada se fudbal na Malti ne igra zbog vremenskih uslova, pa su oni hendikepirani u odnosu na timove iz liga sličnog kvaliteta, koje se igraju tokom najtoplijih meseci. Videlo se to i u dvomeču sa ekipom Šamrok Roversa, šampionom Republike Irske. Već u prvom meču Roversi su stekli velika tri gola prednosti na svom terenu, pa je revanš na Malti bio samo formalnost. Nije uspeo Hibernijans da slavi makar minimalnu pobedu, pa je duel okončan bez golova, a dalje je prošao Šamrok.

Levadija

Estonci su neprijatno iznenadili ispadanjem već u pretkolu Lige šampiona. Zbog koeficijenta našli su se među četiri najslabija evropska šampiona i ispali su već na prvom prepreci, doživevši pravu katastrofu u duelu sa prvakom Islanda, ekipom Vikingura, od čak 6:1. U prošloj sezoni vodili su veliku borbu a Florom za titulu u Estoniji, a do nje su stigli u samom finišu, zahvaljujući pobedi u međusobnom duelu. Flora je prošle sezone igrala u grupama Lige konferencija, pa ih je verovatno to košatlo titule. Sada je Levadija druga u prvenstvu, trenutno imaju dva boda manje od Flore, ali i meč manje odigran, pa bi mogli da se vrate na vrh pobedom u njemu. Do tada ima vremena, prvi cilj je eliminacija Maltežana i prolazak u narednu fazu kvalifikacija Lige konferencija.

Predlog

Možda su gosti blagi favoriti u dvomeču, a i to isključivo zbog činjenice da su u jeku prvenstva i da su u takmičarskoj formi. Na Malti ne očekujte goleadu, a pitanje ukupnog pobednika biće rešeno tek u revanšu u Talinu. Naš predlog za prvi meč je igra na mali broj golova, a za 0-2 gola koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.73.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.