Četvrtak, 21/07 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
21/07SJK vs Lilestrem1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
19/07/2022 14:01
Okršaj dve ekipe sa krajnjeg severa Evrope odvešće jednu u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija. Meč u Finskoj igra se u četvrtak u 18 časova.
SJK

Prošla sezona bila je veoma uspešna za tim iz Seinajokija. Završili su kao treći u finskoj elitnoj ligi, ali sa velikim zaostatkom za prvoplasiranim dvojcem. Šampion Helsinki i drugoplasirani KuPS, vodili su neku svoju bitku, bili su van domašaja ostatka lige, a sve ostale ekipe borile su se ili za Evropu, ili za opstanak. SJK je na kraju bio najveći dobitnik, izborili su evropski nastup zauzimanjem treće pozicije. U aktuelnom prvesntvu su daleko od ponavljanja takvog rezultata, sada su tek deveti, i predstoji im velika borba da se nekako umuvaju među šest najboljih nakon 22 kola i tako ponovo igraju u Plej-ofu. Trenutno su u solidnoj formi i bez poraza su na četiri poslednje utakmice u domaćem prvenstvu. U Evropi su napravili malo iznenađenje u prvom kolu, iz daljeg takmičenja izbacili su estonsku Floru, tim koji je prošle sezone stigao do grupne faze Lige konferencija. Posle poraza od 1:0 u Estoniji, SJK je napravio veliki preokret na svom terenu i od 0:2 stigao do 3:2, da bi zatim slavio posle produžetaka. Ipak, imali su i prednost igrača više.

Lilesterm

Ova ekipa se tek sada uključuje u kvalifikacije za Ligu konferencija, što je za njih bila povoljna okolnost jer su se maksimalno fokusirali na domaće prvenstvo. Lilestrem je trenutno na deobi prvog mesta u Elitnoj seriji, tu poziciju dele sa odličnim Moldeom, dok su Viking, i aktuelni šampion Bode/Glimt, već dosta zaostali. U Lelestremu sanjaju titulu prvaka, ali se nadaju da mogu napraviti i iskorak u Evropi, tačnije da mogu do grupne faze lIge konferencija, čime bi značajnije uvećali klupski koeficijent, i tako sebi u narednim kvalifikacijama obezbedili lakši put. Što se tiče prethodnog perioda u norveškoj ligi, Lilestrem je igrao promenjivo, u poslednjih pet kola zabeležili su tri pobede uz dva poraza, a niz je išao trijumf, poraz, trijumf, poraz, trijumf. U prošlom kolu bili su sigurni na gostovanju kod Odd-a i slavili sa 2:1, mada su kolo ranije poraženi na svom terenu od Vikinga.

Predlog

Jasno je da je kvalitet na strani Norvežana, ali treba reći da oni nemaju baš neko veliko međunarodno iskustvo u poslednje vreme. Nekada je Lilestrem bio stalni predstavnik Norveške u evopskim kupovima, ali je to bilo neko drugo vreme kada se fudbal tek probijao u ovoj skandinavskoj zemlji. Sada je liga mnogo jača, a i konkurencija je veća. SJK je napravio jedno, ali sumnjamo da će i drugo iznenađenje, te predlažemo dvojku na ovom meču. Za nju se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.