Četvrtak, 21/07 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
21/07Rijeka vs JurgordenUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
19/07/2022 13:18
Jedan od interesantnijih parova drugog kola kvalifikacija je ovaj između Rijeke i Đurgardena. Prvi meč igra se na Rujevici, a zakazan je za četvrtak u 20.30.
Rijeka

Riječani su odlično startovali u novoj sezoni u Hrvatskoj, pobedili su u \'\'morskom derbiju\'\' u Šibeniku, a jedini strelac bio je Kolumbijac Obregon. U prethodnoj sezoni Rijeka nije uspela da se do kraja upusti u borbu za tron, Dinamu su više pretili Osijek i Hajduk, a ostali su i bez trofeja u kupu, pošto su u finalu poraženi od najvećeg rivala, Hajduka iz Splita. To je najveća rana tima sa Rujevice u prošloj sezoni, jer da su podigli pehar u najmasovnijem takmičenju, sve bi izgledalo mnogo ružičastije, pa i konačno četvrto mesto. Ovako su očekivanja od nove sezone velika, pored napretka u domaćem prvenstvu očekuje se da se Rijeka ponovo nađe i u grupnoj fazi Lige konferencija, pošto im to u prethodnom ciklusu nije pošlo za rukom, u plej-ofu ih je izbacio grčki PAOK.

Đurgarden

Ekipa iz Stokholma je u sjajnoj formi u švedskoj Alesvenska ligi. Nanizali su pet uzastopnih pobeda i stigli na samo bod zaostatka za prvoplasiranim Hakenom. Ambicije Đurgardena su najviše moguće, svi se nadaju šampionskoj tituli koji je u dve prethodne sezone završila u vitrinama Malmea. Liga u Švedskoj je svake godine sve jača, ali i sve neizvasnija. Ovo je jedno od retkih prvenstava gde se prvak ne zna bukvalno do poslendjeg kola, pa je tako Malme osvojio tiulu ispred AIK-a samo zahvaljujući boljoj gol razlici. Oba tima sakupila su po 59 bodova, a za petama im je bio i Đurgarden sa 57. I Đurgarden je, kao i Rijeka, propustio prvo kolo kvalifikacija za Evropu, i ovo im je debi ovog leta. Digurno je da nisu zadovoljni đrebom, kao ni njihovi rivali, pošto su i Rijeka i Đurgarden mogli da prođu mnogo bolje kod izvlačenja kuglica. Sad, šta je tu je, mesta u narednoj rundi ima samo za jednog.

Predlog

Ne sumnjamo da će ovo biti neizvestan meč u oba duela, i da se pobednik neće ni nazirati do isteka svih 180, a možda i 210 minuta igre. Što se prvog duela na Rujevici tiče ne verujemo da će bilo ko krenuti grlom u jagode, već će se igrati strpljivo i čekati greška rivala. U takvoj igri ne bi trebalo da bude mnogo golova, a domaćinu će više odgovarati tropski uslovi, kakvi su ovih dana u ovom delu Starog kontinenta. Đurgarden se uzda u revanš, ali neće propustiti priliku ako mu se ukaže na Jadranu. Zato igrajte na mali broj golova, a za 0-2 gola koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.78.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.