Petak, 22/07 - Fudbal, Republika Irska, First Division
22/07Wexford Youths vs Cork CityUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
7 / 10 Ulog
19/07/2022 22:22
U derbi meču 26. kola druge lige Repubike Irske sastaju se Velksford i Kork. Utakmica se igra u petak u 20.45.
Veksford

Domaći tim je u odličnoj seriji rezultata i bez poraza je na sedam poslednjih utakmica. Kako vreme odmiče igraju sve bolje, pa su zabeležili četiri pobede u pet poslednjih kola. I pored takvog ičinka još uvek su tek na trećem mestu, a od prvoplasiranog Kork Sitija imaju devet bodova manje. Ta razlika nam govori da će teško uspeti da do kraja regularnog dela sezone sustignu lidera, a samo prvoplasirana ekipa ulazi direktno u elitu. Sledeće četiri na tabeli igraće u Plej-ofu, čiji će pobednik na megdan timu koji završi na pretposlednjem mestu na tabeli prve lige. Bolju u tom baražu igraće takođe u eliti. Dosta zamršeno, ali je za Veksford to, čini nam se, jedini realan put.

Kork Siti

Jasno je da je bivši šampion Irske največi favorit da se vrati u najjači rang. prošle sezone su se slabo snašli u drugoj ligi, sigurno da ih je ispadanje, kao i nas, dosta iznenadilo. Sada Kork ništa ne prepušta slučaju, želi da zadrži prvo mesto i bez doigravanja postane član elite, gde mu je, ruku na srce, i mesto. U prošlom kolu su imali lepu priliku da steknu veliku prednost ispred drugoplasiranog Galvej, igrali su protiv prvog konkurenta u svom Korku, ali je meč okončan bez golova. Na tom meču prekinuli su niz od tri uzastopne pobede, ali su sačuvali bod prednosti u odnosu na Galvej, uz jedan meč manje odigran. U dosadašnjem delu prvenstva, a odigrali su 21 utakmicu, fudbaleri Kork Sitija su izgubili samo jednom. Bilo je to protiv Galveja i to u Korku, u ranoj fazi šampionata.

Predlog

Ovo je jedno od težih gostovanja za Kork do kraja sezone, i ako njega uspešno prebrode biće bliže konačnom cilju. Ovo je treći međusobni okršaj ova dva tima, u prvom je Kork pobedio u Veksfordu sa 1:0, dok je u Korku bilo 1:1. Biće i ovo tvrd meč uz malo golova. Za 0-2 gola koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 2.13.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.