Petak, 22/07 - Fudbal, Švajcarska, Čelinđ liga
22/07Tun vs Belincona1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
19/07/2022 22:34
Ovog vikenda igra se drugo kolo u švajcarskoj Čelendž ligi, a Tun dočekuje novajliju Belinconu. Utakmica je na programu u petak u 20.30.
Tun

U sledećoj sezoni menja se sistem takmičenja u Švajcarskoj i elita se širi za dva kluba. To znači da će iz Super lige eventualno ispasti samo poslednjelasirani tim i to ako bude neuspešniji u baražu protiv trećeg iz Čelendž lige. Nikada nije bilo lakše da iz druge lige uđete u prvu, to će učiniti dve prvolasirane ekipe, a šansu će imati i ona koja bude treća. Sigurno je da u Tunu planiraju da aredne godine igraju u eliti, ali početak nije bio po planu. Izgubili su minimalnim rezultatom na gostovanju u Šafhauzenu, od tima koji proletos nije uspeo da se preko baraža plasira u Super ligu. Sada imaju priliku za popravni, i protiv povratnika u drugoligašku konkurenciju imaju imperativ pobede.

Belincona

Ovaj tim pamtimo kao veoma uspešan u prethodnom boravku u drugoj ligi. Bili su blizu plasmana u elitu, ali su onda usledili finansijski problemi i na kraju kolaps, pa se tim, takoreći, ugasio, odnosno morao je da krene od najnižeg amaterskog ranga. Stepenik po stepenik, Belincona je uspevala da krči svoj put ka povratku u ovu konkurenciju. Prošle sezone bili su najbolji u trećoj ligi i evo ih ponovo u Čelendž ligi. Početak je bio odličan, na startu su savladali doskorašnjeg superligaša Lozanu, a strelac za sva tri boda na premijeri bio je Kortaleci dvadesetak minuta pre kraja. Sada mogu da igraju rasterećeno na teškom gostovanju u Tunu pošto su plan za prva dva kola već ispunili pobedom nad Lozanom.

Predlog

Na utakmicama ove dve ekipe na startu prvenstva bilo je malo golova, nesvojstveno za ovu ligu. Tun je poražen jednim golom, a na isti način je Belincona slavila. Sve govori da bi i sad moglo da bude tvrdo i neizvesno, ali smatramo da je Tun veliki favorit u ovom meču i da će iskoristiti svoje veće iskustvo. Naš predlog je jedinica, a za pobedu domaćina dobija se koeficijent 1.62 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.