Subota, 23/07 - Fudbal, Švajcarska, Super League
23/07Cirih vs Lucern1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
21/07/2022 16:54
Start sezone ne obećava da će Cirih moći da ponovi prethodnu izvanrednu. U drugom kolu šampion dočekuje Lucern u subtu u 18 časova.
Cirih

Sve je bilo fantastično po navijače Ciriha u prethodnoj sezoni. Do šampionskog naslova stigli su dominantno, ne dozvolivši rivalima ni da im zaprete u najvećem delu prvenstva. Međutim, u letnjoj pauzi tim je dosta oslabljen i teško je očekivati da se može ponoviti ono od prošle godine. To su pokazale i prve dve zvanične utakmice u sezoni. U prvom kolu su igrali sa najvećim rivalom, timom kome su oteli titulu, Jang Bojsima iz Berna. Posle prvog poluvremena bez golova, \'\'mladi momci\'\' su dali čak četiri u drugom i ubedljivo slavili. Možda bi sve bilo drugačije da je Cirih realizovao jedanaesterac kod rezultata 0:0 u 55. minutu. Posle prvog poraza u ligi usledio je prvi poraz i u Evropi. U drugom kolu kvalifiakcija za Ligu šampiona gostovali su u Azerbejdžanu gde su se u Bakuu sastali sa domaćim Karabagom. Imali su dva puta minus od dva gola, ali su na kraju Švajcarci stigli do podnošljivih 3:2, i imaju čemu da se nadaju u revanšu.

Lucern

Gostima je ovo premijera u novom prvenstvu s obzirom da su odložili meč prvog kola koji su trebali da igraju sa Grashopersom. Lucern je opstanak obezbedio tek u baražu proletos. Završili su Super ligu na devetom, pretposlednjem, mestu, pa ih je čekao dvomeč sa drugoplasiranim timom iz Čelendž lige, a to je bio Šafhauzen. POsle 2:2 u Šafhauzenu Lucern je slavio na svom terenu sa 2:0 i opstao među prvoligašima. Ove sezone neće biti direktnog ispadanja iz elite, usled činjenice da se liga širi za dva kluba u narednoj sezoni. Samo tim koji bude poslednji na tabeli igraće barać sa trećepasiranom ekipom iz druge lige, dok će direktan plasman u elitu izboriti dva prvoplasirana tima iz Čelendž lige. Ua Lucern je najbitnije da izbegne poslednje mesto, a sve preko toga biće solidan učinak.

Predlog

Cirih mora malo da dozira u ovom meču zbog obaveza koje ima u Evropi. Njima je revanš sa Karabagom najbitniji meč u sezoni, pošto im može doneti igranje u Evropi sve do zimske pauze, u grupi nekog od kupova. Ipak, ne bi smeli ni da krenu sa dva neuspeha u prvenstvu, pa očekujemo da će pobediti Lucern na svom terenu. Za jedinicu se u kladionici CircusCasino dobija koeficijent 2.07.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.