Četvrtak, 28/07 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
28/07Astana vs Raków CzęstochowaUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
26/07/2022 16:46
Ukupni obednik ovog duela poznat je već posle prvog meča u kome su Poljaci ubedljivo slavili. Revanš u Kazahstanu igra se u četvrtak u 17 časova.
Astana

Tim Astane daleko je od kvaliteta od pre nekoliko sezona. Primat u Kazahstanu su preuzeli u prethodnim prvenstvima Kairat i Tobol, dok je ove sezone lider Aktobe. Astana je trenutno druga, a prioritet ovog kluba je povratak šampionskog naslova. Što se Evrope tiče jasno je da se njihov put završava posle ovog meča. Mođda bi pet golova razlike bilo moguće nadiknaditi protiv neke druge ekipe, ali protiv odličnog poljskog Rakova to neće biti izvodljivo. Prosto je neverovatno kako je Astana dozvolila sebi da izgubi tolikom razlikom, pogotovo jer je šiše od 40 minuta imala igrača više u Čestohovi, sve dok u 60. minutu nije i njima isključen igrač. Sigurno je da će rezultat iz prve utakmice uticati i na posetu, pa Astana neće imati ni pravi vetar sa tribina.

Rakov

Ne očekujemo da poljski vicešampion i osvajač kupa previše zapinje u Kazahstanu. Oni su sve što treba uradili u prvih 90 minuta dvomeča, kada su rivalu ubacili pet lopti u mrežu. Početak sezone je odličan za Rakov, odmah su osvojili Superkup, pobedivši šampiona Leh, a onda su u prvom kolu minimalnim rezultatom savladali Vartu. Ipak, ništa n e može da se meri sa igrom i rezultatom protiv Astane. Pošto ih već vidimo u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, pogledali smo ko će im biti rival u narednoj rundi. Biće to, skoro sigurno, slovačka Trnava, koja je u prvom meču sa 4:1 dobila velški Njutaun. I u tom dvomeču Rakov će biti favorit, i ako prođe Slovake još jedna prepreka će ih deliti od grupne faze, doduše, verovatno i najteža.

Predlog

Obe ekipe su zbog koeficijenta preskočile prvo kolo kvalifikacija. Za Astanu će najverovatnije ove dve utakmice biti jedine u evropskim kupovima ovog leta, dok je Rakov na dobrom putu da napravi značajan rezultat. Ne očekujemo neku posebno zanimljivu utakmicu, domaćin će pokušati da brzo postigne gol, a ako u tome ne uspe u prvih dvadesetak minuta, sigurno je da će i motivacija opasti. Zato smatramo da neće biti mnogo golova, pa predlažemo igru 0-2 gola sa kvotom 1.80 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.