Subota, 30/07 - Fudbal, Švajcarska, Super League
30/07St. Gallen vs Cirih1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
28/07/2022 12:44
Košmaran start sezone ima švajcarski prvak Cirih. U domaćem prvenstvu još nisu dali gol, a ispali su iz kvalifikacija za Ligu šampiona. U Sent Galenu gostuju u subotu u 18 časova.
Sent Galen

Domaći tim je u prva dva kola upisao poraz i pobedu. Prvo su minimalnim rezultatom poraženi u Ženevi od Serveta, da bi prošle sedmice pobedili novajlju u eliti, ekipu Vintertura. Bio je to svojevrsni komšijski derbi, a i prvi koji su ove dve ekipe odigrale jedna protiv druge u Super ligi. Prethodna sezona nije bila uspešna za Sent Galen kao ona pre nje. Na kraju su je okončali na petom mestu ali nisu izborili nastup u Evropi, pošto su za četvrtoplasiranim Luganom zaostali četiri boda. Ambicije za ovu sezonu su da se izbore za evropske kupove, a što se borbe za titulu tiče, teško je očekivati da mogu da pomrse konce, pre svega, Jang Bojsima, a onda i Bazelu.

Cirih

Od bajkovite prošle sezone za ekipu Ciriha ostali su samo košmarni snovi. Sezona nije mogla gore da počne po Cirih, u prvom kolu su izgubili u Bernu od Jang Bojsa sa 4:0, a onda na svom Lecigrundu nisu uspeli da daju gol Lucernu, pa je meč drugog kola Super lige okončan bez golova. Između te dve utakmice startovali su u kvalifikacijama za Ligu šampiona i doživeli poraz u Bakuu od Karabaga sa 3:2. Taj poraz u Azerbejdžanu ostavljao je mogućnost da se sve ispravi u Švajcarskoj, ali epilog nije bio po planu. Jeste Cirih nadoknadio gol minusa slavivši sa 2:1 posle regularnog vremena, mada su pobedonosni gol postigli tek duboko u sudijskoj nadoknadi. I umesto da iskoriste šok gostiju zbog toga, Karabag je postigao gol u produžecima i otiša dalje, a Cirih se seli u slabije evropsko takmičenje.

Predlog

Ispadanje na početku kvalifikacija za Ligu šampiona sigurno je ostavilo traga na ekipu Ciriha. Oni su mogli da plasmanom u grupe Lige šampiona ostvare ogromnu finansijsku korist i reše sve brige oko budžeta, ali se to izjalovilo i sada moraju težim putem. Što se Super lige tiče ne verujemo da će biti konkurentni, barem neće biti uspešn i kao prošle sezone. Sve ovo Sent Galen bi mogao d iskoristi i pobedi šampiona u trećem kolu novog prvenstva. Za jedinicu se u kladionici CircusCasino dobija koeficijent 1.97.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.