Ponedeljak, 08/08 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
08/08Lahti vs HIFK1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
06/08/2022 10:57
U poslednjoj utakmici redovnog kola finske lige sastaju se dve poslednjeplasirane ekipe. Lahti dočekuje HIFK u ponedeljak u 17 časova.
Lahti

Ništa dobro se ne dešava sa Lahtijem ove sezone. Iz 17 utakmica osvojili su samo 13 bodova, i trenutno su na pretposlednjem mestu. Očigledno je da će Lahti, po završetku regularnog dela sezone, igrati u plej-autu, u kom će pokušati da izbegne najgore, a to je selidba u drugu ligu. Zadatak do 22. kola je osvoje što više bodova da bi u tih dodatnih deset kola bili što konkurentniji sa ostalim timovima iz donjeg dela tabele. Niz od tri uzastopna, i to ubedljiva poraza, prekinuli su u prošlom kolu kada su osvojili bod na svom terenu protiv Ilvesa. Poslednji trijumf zabeležili su pre više od mesec dana kada su kao domaćini pobedili ekipu Intera iz Turkua.

HIFK

Tim iz prestonice Finske najslabija je ekipa ove sezone. Trebaće mnogo sreće da nekako izbegnu ispadanje, s obzirom da trenutno imaju samo sedam bodova na svom kontu. HIFK nema pobedu na poslednjih pet utakmica, a u tom intervalu su osvojili samo jedan bod. Jedini trijumf u 16 odigranih utakmica do sada HIFK je ostvario u meču sa Ilvesom, i to na strani, dok na svom terenu još uvek nisu uspeli nikog da pobede. U dva prethodna kola poraženi su od KuPS-a na strani i Intera na svom terenu, a za tih 180 minuta primili su čak 8 golova, dok su dali samo jedan.

Predlog

Rekli bismo da je ovo duel dve najslabije ekipe u ligi, a to povrđuje i tabela. Ipak, Lahti ima skoro duplo više bodova od HIFKA, a protim je i domaćin u ovom meču. U prvom delu sezone Lahti je sa čak 3:0 slavio u Helsinkiju, pa očekujemo da pobedi HIFK i na svom terenu. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.