Petak, 19/08 - Fudbal, Republika Irska, Premijer liga
19/08Drogheda United vs Derry City1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
16/08/2022 19:12
Gosti su u dva prethodna kola igrali derbije, pa im ovaj duel dođe kao relaksacija. Utakmica u Drogedi igra se u petak sa početkom u 20.45.
Drogeda

Domaći tim još nije matematički obezbedio opstanak, ali skoro da ne postoji mogućenost da budu slabije plasirani nego što su sada, a trenutno zauzimaju osmu poziciju. Iz lige direktno ispada samo poslednji, pretposledni ide u baraž, a ta dva mesta u ovom trenutku zauzimaju UCD sa 16 odnosno Fin Harp sa 15 bodova. Drogeda već ima 30, i za njih bi raspust već mogao da počne. Međutim, Drogeda igra mnogo bolje u drugom delu sezone, u prethodna četiri kola izgubili su samo jednom, a u poslednjem kolu savladali su Šelburn na svom terenu. U isto vreme još igraju u Kupu, plasirali su se u osminu finala, ali nisu imali sreće na žrebu i igraće protiv aktuelnog šampiona i trenutnog lidera, Šamrok Roversa.

Deri Siti

Gosti su blizu cilja, a to je obezbeđivanje evropske vize za naredno leto. Igrali su i ovog leta u kvalifikacijama za Ligu konferencija, ali su već na prvom koraku ispali od letonske Rige. Oba puta su poraženi rezultatom 2:0. U dva prethodna kola igrali su protiv dve prvoplasirane ekipe. Prvo su na gostovanju kod Dandalka igrali 1:1, da bi u poslednjem kolu na svom terenu u Deriju remizirali bez golova sa vodećim timom i predstavnikom Republike Irske u grunoj fazi jednog od kupova, još se ne zna kog, ekipom Šamrok Roversa. Nisu imali sreće u tom meču, promašili su i jedanaesterac u prvom poluvremenu. Deri je sada treći, mogao bi i do drugog mesta, ali i ono donosi plasman u Ligu konferencija, kao i treće, mada lepše zvuči kada se zovete vicešampionom.

Predlog

Deri Siti je mnogo kvalitetniji od Drogede ove sezone, ali je u tri ovogodišnja međusobna duela pobedio samo na prvom. Tada je bilo 2:0 u Deriju, dok su naredna dva meča, po jedan u Drogedi i Deriju, okončani rezultatom 1:1. Za ishod ovog duela ipak su zainteresovani gosti, pa i zbog toga verujemo u dvojku. Za pobedu Derija u Drogedi koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 1.54.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.