Nedelja, 21/08 - Fudbal, Španija, La Liga
21/08Atletik Bilbao vs ValensijaUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
9 / 10 Ulog
17/08/2022 19:11
Zanimljiv okršaj očekuje nas u drugom kolu špnaske La lige. Posle kiksa protiv Majorke Atletik dočekuje Valensiju u nedelju u 17.30.
Atletik Bilbao

Baskijci su sigurno očekivali više sa ovogodišnje premijere od boda osvojenog protiv Majorke. Nisu uspeli da zatresu mrežu tima sa Balearski Ostrva, a to je isključiva \'\'krivica\'\' srpskog reprezentativca i novog golmana Majorke, Predraga Rajkovića. I u drugom kolu Bilbao igra na svom San Mamesu, ali ga potencijalno očekuje još teži posao protiv Valensije. Novi trener Atletika, Ernesto Valverde, očigledno ima problem sa fudbalerima zaduženim za realizaciju, a golovi se očekuju od Viljalibrea Berengera i Injaki Vilijamsa, mada bi efikasnost mogao da podigne i Raul Garsija. Za sada je sve mrtvo slovo na papiru. Ambicije kluba su dobar plasman u La Ligi i odlazak u evropske kupove, dok je Kup kralja, u kome su imali mnogo uspeha u prethodnom periodu, u drugom planu.

Valensija

\'\'Slepi miševi\'\' su sezonu započeli pobedom nad povratnikom u elitu, ekipom Đirone. Katalonce su savladali samo sa 1:0, a strelac odluke bio je Soler sa bele tačke u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Upravo se o Soleru govorilo kao fudbaleru koji će napustiti Mestalju, ali je on i daje tu, a Đenaro Gatuzo izgleda ozbiljno računa na njega. U timu nema više Guedeša koji je prodat engleskom Vulverhemptonu. ali za mnaje novca nego što je plaćen Pari Sen Žermenu. Od pojačanja tu su doskorašnji Milanov fudbaler Samuel Kastiljeho, te Lino iz Bilbao i Niko Gonzales itz Barselone. Nije to sastav koji može ponovo u sam vrh španskog fudbala, pa Gatuzu ostaje da ih napumpa snagom i borbenošću i tako nadoknadi očigledne nedostatke. Plasman u bilo koji evropski kup bio bi veliki uspeh Valensije i italijanskog stručnjaka, na kraju sezone.

Predlog

Na dve utakmice prvog kola u kojima su učestvovale ove dve ekipe pao je ukupno samo jedan gol. Ni njihovi raniji dueli nisu obilovali pogocima, pa su u dva prvenstvena prošle sezone pala dva ukupno, bilo je 1:1 i 0:0, dok su u dva Kup okršaja, takođe u prošloj sezoni, pala tri gola, jeda više dala je Valenija i otišla u finale koje je izgubila od Betisa. Ni sada ne očekujemo goleadu, za 0-2 gola koeficijent iznosi 1.78 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.