Ponedeljak, 22/08 - Fudbal, Švedska, Alsvenska
22/08Sirijus vs HakenDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
21/08/2022 12:56
Haken bi mogao da iskoristi to što je Đurgarden osvojio samo bod i ima priliku da se ponovo osami na vrhu tabele. Meč sa Sirijusom igra se u ponedeljak u 19 časova.
Sirijus

Domaći će imati miran finiš sezone, trenutno su na 9. mestu, a neće im biti ugrožen opstanak, ali neće moći ni do borbe za Evropu. Možda je za klub takva pozicija dobra, ali za navijače baš i nije inspirativna, samo je pitanje da li je tako i kod Skandinavaca. Međutim, daleko od toga da je Sirijus bezopasan i za najbolje švedske ekipe. Pre dve sedmice pobedili su aktuelnog šampiona Malme na svom terenu u Upsali. Međutim, dešavalo im se i da gube, pa su bodove odnosili već Hamarbi, Geteborg i Mjalbi. Prošlu sezonu je Sirijus završio na 11. mestu, ali su bili bolje plasirani od sadašnjeg rivala Hakena.

Haken

Gosti su prošle sezone vdili bitku za opstanak, završili na 12. mestu i malo je nedostajalo da odu u baraž. Sada su na vrhu tabele, ozbiljni su kandidati za osvajanje titule, mada je u Švedskoj takmičenje u eliti toliko ujednačeno da ovo nije neko posebno iznenađenje. Do kraja sezone ostalo je još 12 kola, i sve će biti moguće, a pored Hekena tu su i Đurgarden, Hamarbi, Malme i AIK. Haken je prethodna dva kola igrao na domaćem terenu i pobedio Helsingor i Mjalbi, ne primivši nijedan gol za tih 180 minuta. Međutim, na poslednjem gostovanju, kada su igrali sa Elfsborgom, primili su čak četiri gola, ali opet nisu izgubili, pošto je meč završen nerešeno 4:4.

Predlog

Gostima su bodovi mnogo bitniji, ali je to šansa za Sirijus koji igra bez opterećenja. Tako je bilo i sa Malmeom, koji je ovde ostavio možda i ključne bodove u borbi za zadržavanje šampionskg naslova. Možda je dvojka najrealnija, ali se mi odlučujemo za golove. Smatramo da će se tresti obe mreže, pa je naš tip igra gol-gol. Za GG se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.59.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.