Utorak, 23/08 - Fudbal, Engleska, EFL Kup
23/08Norič Siti vs BornmutDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
22/08/2022 12:25
U drugom kolu EFL kupa Norič dočekuje ekipu Bornmuta. Početak meča zakazan je za utorak u 20.45.
Norič

\'\'Kanarinci\'\' su ponovo ispali iz Premijer ligi i pokušaće da se, još jednom, ekspresno vrate u elitu. Početak nije bio baš po planu, pa su u prva tri kola osvojili samo jedan bod. Alarm je već bio upaljen, ali su srećom naredne dve utakmice igrali na svom terenu. Prvo su pobedili Hadersfild 2:1, a o onda i Milvol u petak sa 2:0, zahvaljujući mnogo boljolj igri u drugom poluvremenu, kada su i postigli oba gola. Ovaj tim je u prvom kolu EFL kupa bio bolji od Birmingema, doduše tek nakon penala, pošto je rezultat posle 90 minuta bio 2.2. Zanimljivo je da su se Norič i Bornmut poslednji put sastali u Čempionšipu u proleće 2021. godine. Prošle sezone je Norič bio u Premijer ligi, a Bornmut u Čempionšipu, dok je sada obrnuta situacija.

Bornmut

\'\'Trešnjice\'\' su odlično započele novu avanturu u Premijer ligi i lako savladali Aston Vilu na svom Vitalitiju. Ipak, žreb nije bio prema njima bolećiv, pa su u naredne dve runde igrali sa Mančester Sitijem i Arsenalom. Protiv šampiona na Etihadu najvažnije je bilo primiti što manje golova, meč je završen pobedom Sitija sa 4:0, dok su ih \'\'Tobdžije\'\' u subotu savladale u Bornmutu sa 3:0. Dakle, gol razlika im je u dva meča 0:7, ali to ne treba uzimati kao neki reper pošto će i većina ostalih ekipa gubiti od ove dve. Njima je najvažnije da dobijaju utakmice sa sebi ravnim rivalima, i da tako, što je pre moguće, osiguraju nastup u Čempionšipu i za narednu sezonu.

Predlog

Poznato je da je EFL kup takmičenje koje izaziva najmanju pažnju na Ostrvu, barem do završnih borbi. Treneri često mečeve u njemu koriste da ukažu šansu fudbalerima koji su u drugom planu u prvenstvenim mečevima. Nije nemoguće da isto urade i Din Smit, trener Noriča, odnosno Skot Parker, strateg Bornmuta. Zato je najbolje igrati na golove, a naš predlog je igra gol-gol. Za igru GG koeficijent iznosi 1.70 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.