Četvrtak, 25/08 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
25/08Anderleht vs Jang BojsDupla šansatip: X2
9 / 10 Ulog
23/08/2022 12:10
Posle prvog meča Bernu Belgijanci imaju prednost od jednog gola. Da li će to biti dovoljno da posle duge pauze zaigraju u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja videćemo u četvrtak od 20 časova za kada je zakazan početka revanša u Briselu.
Anderleht

Belgijski i evropski velikan nije podigao pobednički pehar još od 2017. godine. Ne samo da nisu bili prvaci Župiler lige, već su izostajali i iz evropskih takmičenja. Postepeni povratak Anderlehta na veliku scenu počeo je u prethodnoj sezoni. Plasirali su se u plje-of, a samim tim izborili su i nastup u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Zbog dobrog koeficijent akoji ima belgijska liga, Anderleht je igrao samo jedno kolo pre plej-ofa, a i u njemu je imao sreće, pa mu je rival bio estonski Paide, koga su pobedili u oba meča, sa 2:0 i 3:0. Znatno teži posao predstojao je protiv Jang Bojsa, prošlogodišnjeg vicešampiona Švajcarske. Ipak, Anderleht je sve iznenadio pobedom u Bernu sa 1:0 i sada je jednom nogom u grupnoj fazi Lige konferencija. Zbog revanša Anderleht je odložio prvenstveni meč prošlog vikenda.

Jang Bojs

Četiri godine uzastopno Jang Bojsi su bili prvaci u Švajcarskoj. Prošle sezone ostali su iza Ciriha, pa su sada morali u kvalifikacije za LIgu konferencija. Prvo kolo su preskočili, u drugom su eliminisali letonsku Lijepaju, a u trećem finski KuPS, pobedivši i u Bernu i u Kuopiju. Na te četiri utakmice Jang Bojsi nisu primili ni gol, a odbrana se iskazala i na početku prvenstva u Švajcarskoj, pošto su u prvih pet kola primili samo jedan gol, i to u remiju sa Anderlehtom. Prvi cilj \'\'mladih momaka\'\' je da vrate pehar šampiona u Bern, a za to su najveći favoriti u Švajcarskoj, ali će pokušati i da očuvaju dobar koeficijent u Evropi, tako što će odigrati bar još šest mečeva u grupnoj fazi Lige konferencija.

Predlog

Po rezultatu prvog meča zaključilo bi se da je Anderleht gotovo sigurno u grupnoj fazi LK. Međutim, u prvoj utakmici je Jang Bojs bio bolji rival u svim statističkim kategorijama, osim u broju datih golova. Sugurno Švajcarci neće odustati i pokušaće da uzvrate istom merom u Briselu. Po nama je Jang Bojs kvalieteniji tim i smatramo da neće izgubiti u Belgiji. Pitanje je hoće li uspeti da nadoknadi minus sa svom terena. Naš predlog je dupla šansa na goste, a za x2 kvota je 1.61 u kladionici CircusBet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.