Petak, 26/08 - Fudbal, Srbija, Superliga
26/08Radnički Niš vs NapredakDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
24/08/2022 11:51
Srpski \'\'El Klasiko\'\', prvi u sezoni, igra se na niškom Čairu. Početak meča zakazan je za petak u 20 časova.
Radnički Niš

Posle utakmice protiv Partizana fudbaleri Radničkog su dizani u nebesa. Govorilo se o tome da će pokušati da napadnu i drugo mesto na tabeli, ono koje narednog leta vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Međutim, od tog trenutka dogodio se potop. Radnički je prodao Mitrovića Zvezdi, onda je ispao na prvom koraku u Evropi i to od ekipe Gzira sa Malte, iste one koju je pre par sezona lako izbacio. Stigli su porazi u nizu u domaćem prvenstvu i razlaz sa trenerom Sivićem, ali i nekolicinom igrača sa kojim aje raskinut ugovor. U nedelju je Radnički zabeležio prvu pobedu u ovom šampionatu, slavili su na gostovanju u Surdulici i pomerili se sa dna tabele. Videćemo da li je to najava boljih dana sa novim trenerom Mrkićem, ili samo trenutni bljesak.

Napredak

Šta reći o Kruševljanima koji još uvek nemaju pobedu. Istina, Napredak je jednu utakmicu odložio, ali se radi o gostovanju Partizanu, pa je teško pomisliti da bi baš tu pobedili. Iz pest utakmica \'\'Čarapani\'\' su sakupili samo dva boda i iza njih na tabeli je jedino ekipa Radnika. Ta dva boda Napredak je osvojio na dve utakmice na svom stadionu, protiv Voždovca i TSC-a, a oba ta duela završena su bez golova. Zanimljivo je da Napredak nije dao gol u prva tri kola ovog prvenstva,a li i na sedam poslednjih u prošlom, pa su tako bez postignutog pogotka bili deset uzastopnih utakmica, ili više od 900 minuta. Tek protiv Javora su dali dva gola, ali su i taj meč izgubili pod Bagdalom 4:2. U prošlom kolu su poraženi u Novom Pazaru sa 2:1.

Predlog

U Kruševac stalno stižu novi igrači, radi se o iskusnim fudbalerima koji su igrali u inostranstvu, ali boljitka nema. Naravno da je potrebno vreme da se tim sa mnogo novajlija uigra, a trener Dragan Đorđević ima svega osim vremena. Eventualni poraz u Nišu, u čuvenom srpskom \'\'El Klasiku\'\' mogao bi ozbiljno da poljulja i njegovu poziciju. Radnčkom je lakše posle pobede u Surdulici, ali bi neuspeh protiv Napretka to poništio. Obe ekipe igraće na pobedu, a naš predlog je igra gol-gol sa koeficijentom 1.77 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.