Nedelja, 28/08 - Fudbal, Švajcarska, Super League
28/08Cirih vs Bazel1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
26/08/2022 16:42
Obe ekipe uspele su da izbore grupnu fazu evropskog takmičenja. Cirih dočekuje Bazel u nedelju u 16.30 na čuvenom Lecigrundu.
Cirih

Aktuelni švajcarski šampion očajno je započeo novu sezonu. U prvenstvu su još bez pobede, a iz prvih pet kola prihodovali su samo dva boda. U prethodnom, odigranom pre dve sedmice, Cirih je na jedvite jade isčupao bod na gostovanju kod debitanta Vintertura, pošto su izjednačili u finišu meča. Najava boljih rezultata mogao bi da bude trijumf u škotskoj protiv Hartsa u Edinburgu, posle koga su izborili grupnu fazu Lige Evrope. Kvalifikacije za Ligu šampiona završili su porazom od Karabaga, već u drugom kolu, od koga su startovali, ali su preko Linfilda iz Severne Irske i Hartsa iz Škotske izborili drugo po jačini evropsko takmičenje. Gol koji su dali Vinterturu u prošlom kolu bio je prvi u sezoni u Super ligi.

Bazel

Nije se Bazel proslavio na startu novog prvenstva u kome imaju najveće ambicije. Predugo se na Sent Jakobu čeka titula, punih pet godina Bazel nije bio šampiona i navijači su već nestrpljivi. I ove sezone su se izborili za Evropu makar do zime, u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija bili su uspešniji od bugarskog CSKA, pa su posle poraza u Sofiji od 1:0, na svom stadionu slavili sa 2:0 protiv tima koji predvodi Saša Ilić i otišli među 32 ekipe u trećem evropskom takmičenju. Pre CSKA Bazel je već izbacio Krusaders i Brondbi, ali je to platio nešto slabijim rezultatima u Super ligi Švajcarske. Oni su odigrali četiri utakmice, imaju jedan zaostali meč, a još uvek nemaju pobedu, kao i Cirih, ali su i samo jednom poraženi. Sa tri remija i tri osvojena boda, Bazel je tek 8. na tebeli i to je pravo razočaranje za sve.

Predlog

Prošle sezone Cirih je dominirao u Švajcarskoj i titulu obezbediio mnogo pre kraja prvenstva. U duelima sa Bazelom dobili su poslednja dva, a pre toga jedan je pripao timu sa Sent Jakoba, a jednom je bilo neređeno. Sada oba tima žele prvu pobedu, i beg iz donjeg dela tabele. Nama se čini da je Bazel ipak nešto u boljoj formi i da će slaviti na Lecigrundu. Za dvojku se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 2.82.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.