Ponedeljak, 29/08 - Fudbal, Norveška, 1st Division
29/08Start vs GrorudPoluvreme/Krajtip: 1/1
8 / 10 Ulog
26/08/2022 17:40
U 22. kolu norveške druge lige Start bi trebalo da ima lak posao protiv poslednjeplasiranog Groruda. Utakmica se igra u standardnom terminu u ponedeljak u 18 časova.
Start

Teško je očekivati da se Start može vratiti u elitni tang norveškog fudbala, trenutno su tek osmi na tabeli, a do kraja sezone ostalo je još samo osam kola. Ako su dva prva mesta nedostižna za tim iz Kristijanstanda, onda bi mogli da uhvate barem šesto mesto, poslednje koje vodi u plej-of. Naime, u norveškoj drugoj ligi dve prvoplasirane ekipe idu direktvo u Tipenligu, dok pobednik plej-ofa, u kome igraju timovi od 3. do 6. mesta igra baraža protiv ekipe koja završi na 14. poziciji u prvoj ligi. Start je na poslednje dve utakmice uzeo samo bod, ali je oba puta gostovao. Na poslednjem meču na svom terenu slavili su čak sa 6:0 protiv ekipe Brine.

Grorud

Gosti su se već oprostili od ovog ranga. Posle 21 odigrane utakmice oni još uvek nemaju pobedu, a samo su sedam puta uspeli da izvuku po bod, uz 14 poraza. Tim ispred njih, pred ovo kolo, ima čak sedam bodova više, a to je Stjordals Blink, a Brine na 13. poziciji ima 13 bodova više. Jedino što je Grorudu preostalo do kraja sezone je to da zabeleže bar jednu pobedu, mada ni to neće biti lako izvodljivo. U prethodnom kolu su remizirali sa Skeidom, čime su prekinuli niz od deset uzastopnih poraza u prvenstvu. Istina, retko se dešava da ih neko baš ubedljivo pobedi, ali uglavnom ostaju praznih šaka, čak i kada su po igri izjednačeni sa rivalom.

Predlog

U prvom duelu između ove dve ekipe Start je slavio u Oslu sa 3:0. Već tada se videlo da je ogromna razlika u kvalitetu između Starta i Groruda, pa treba očekivati sigurnu pobedu domaćina u ovom meču. Kvota je jako niska, a pokušali smo da je poboljšamo prelazom 1/1. Za ovaj tip koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 1.69.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.