Utorak, 30/08 - Fudbal, Srbija, Superliga
30/08Napredak vs FK Mladost Gat Novi Sad1X2tip: 1
9 / 10 Ulog
29/08/2022 11:26
Za Kruševljane je ovo meč biti ili ne biti. Posle sedam utakmica oni još uvek nemaju pobedu, jedini uz Radnik iz Surdulice. Meč vanrednog kola igra se u utorak u 18.30.
Napredak

\'\'Čarapani\'\' su u Nišu imali dva gola prednosti i igrača viška već posle pet, šest minuta igre, ali su na kraju teren ipak napustili pognutih glava. Bio je to težak udarac za sve u Napretku, pogotovo jer su dueli sa Nišlijama uvek više od igre, a ovaj meč ima naziv \'\'Srpski El Klasiko\'\'. Osim poraza brine i ukupni učinak Napretka u aktuelnoj sezoni, iz sedam utakmica samo su dva puta osvojili po bod, u duelima sa Voždovcem i TSC-om pod Bagdalom, a oba puta mečevi su završavani bez pogodaka. Mnogo igrača je došlo u Kruševac, i još dolaze, a treneru Draganu Đorđeviću treba vremena da sve uklopi u skladnu celinu. Pitanje je da li će imati to vreme? Ukoliko Napredak ne pobedi Novosađane, sumnjamo.

Mladost GAT

Debitant u eliti samo je u prvom kolu uspeo da pobedi, i to na gostovanju u Surdulici. Uzeli su još jedan bod, protiv Voždovca u Beogradu, dok su sve utakmice na domaćem terenu izgubili. Najbliži bodu bili su u meču sa Partizanom, kada su jedini gol primili u sudijskoj nadoknadi. I Mladost je u teškoj situaciji, vezali su pet uzastopnih poraza i izgleda da je prošla ona početna euforija posle ulaska u Super ligu. I njima je potrebno da vežu dva, tri dobra rezultata, pre svega zbog samopouzdanja, a česte smene trenera ne donose neke posebne benefite. Sada je na klupi mlađeg novosadskog prvoligaša Aleksandar Linta, koji je predvodio Radnik u prvom kolu u meču baš sa Mladošću.

Predlog

Jednostavno, čini nam se da je jedinica fiks dana. Ne smemo ni da pomislimo kakve bi turbulencije izbile u Kruševcu ako Napredak ne bi slavio ni sada. Poslednju pobedu Napredak je zabeležio 11. aprila u duelu sa Metalcem koji je davno u drugoj ligi. Od tada je prošlo 14 prventvenih mečeva bez trijufa. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.83.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.