Četvrtak, 01/09 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
01/09Haka vs HonkaUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Više 2.50
9 / 10 Ulog
30/08/2022 11:52
Dva kola pre kraja regularnog dela prvenstva obe ekipe su nadomak plasmana u plej-of. Utakmica u Valeakoskiju igra se u četvrtak u 17 časova.
Haka

Domaćin još nije obezbedio takmičenje u plej-ofu mada se trenutno, dva kola pre kraja regularnog dela sezone nalaze na odličnom 4. mestu. Ipak, trenutno sedmoplasirani Inter iz Turkua ima šest bodova manje, pa je Haki potreban još jedan bod da bi i matematički osigurali mesto među prvih šest. Sumnjamo da će i Inter biti maksimalan, pa treba verovati da će tim iz Valeakoskija biti u gornjoj polovini tabele u finskoj elitnoj ligi. U prethodnom kolu Haka je pobedila Ilves u gostima sa 3:2 i tako njih automatski izbacila iz trke za prvih šest.

Honka

Honka je samo jedno mesto ispred Hake, ali zato ima čak deset bodova više. Ovaj tim je možda i najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg prvenstva, pošto su jedini konkurentni vodećem dvojcu Helsinkiju i KuPS-u. Sva je prilika da će Honka izboriti plasman u Evropu, ali sumnjamo da će odustati od borbe za titulu, pošto u ovom trenutku imaju samo dva boda manje od HJK-a i KuPS-a. U prošlom kolu napravili su veliki kiks kada su na svom terenu remizirali sa Ouluom i tako ispustili priliku da ovio kolo dočekaju na vrhu tabele, s obzirom da imaju bolju gol razliku od obe ekipa na čelu. Vremena za ispravak ima, pošto će se igrati još deset rundi nakon ove 22 u regularnom toku.

Predlog

I jedan i drugi tim igraju izuzetno efiasne utakmice. Honka je tako najefikasniji tim lige, dali su već 43 gola, a i Haka je sa 33 u vrhu efikasnosti. Međutim, Haka i prima mnogo golova, čak imaju negativnu gol razliku, za razliku od Honke čija je odbrana čvrsta. U prvom delu sezone Honka je na svom terenu pobedila Haku sa 3:2, a verujemo da će i sada biti barem tri gola na meču. Za 3+ koeficijent u kladionici CircusBet iznosi 1.87.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.