Petak, 02/09 - Fudbal, Republika Irska, Premijer liga
02/09Bohemians vs Shamrock Rovers1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
30/08/2022 17:32
Fudbalsko prvenstvo Republike Irske bliži se kraju, a ekipa Šamrok Roversa je sve bliže odbrani titule. U ovom kolu gostuju kod gradskog rivala Bohemijansa u petak od 20.45.
Bohemijans

Tim iz prestonice bi već mogao da krene na prvenstvenu pauzu koja će trajati sve do 2023. godine. Bohemijans je trenutno nalazi na šestm mestu, a podjednako je udaljen i od borbe za opstanak i od pokušaja da se domogne kvalifikacija za Ligu konferencija. Takoreći, igraće do kraja šampionata pripremne utakmice za sledeći. U prethodnom kolu su na svom terenu poraženi od Sent Patriksa, što samo govori u prilog našoj teoriji da su ostali bez takmičarskih ambicija. U prethodna četiri kola uzeli su samo jedan bod, a njihova jedina prava šansa je u Kupu, u kome su se plasirali u četvrtfinale.

Šamrok

Dve uzastopne titule ima iza sebe ekipa Šamroka, a sva je prilika da ih čeka i treća u nizu. Lideri su na tabeli, imaju sedam bodova više od Derija i Dandalka, a pri tom utakmicu manje od prvih, a čak dve od Dandalka. POred uspeha u domaćem prvenstvu ovaj tim je uspeo da izbori plasman u grupnu fazu lIge konferencija, što mnogo znači, ne samo za njih, već i za irski klupski fudbal. Istina, pokušaj da se domognu Lige šampiona propao je na prvom stepeniku, dok su šansu za Ligu Evrope izgubili na poslednjem, u dvomeču sa mađarskim Ferencvarošem. Sakupili su solidan broj bodova u kvalifikacijama ovog leta, pa će imati lakši put narednog. Poslednji meč u prvenstvu igrali su protiv Dandalka i dobili su najvećeg rivala sa ubedljivih 3:0, čime su udarili pečat na prvenstvenu trku.

Predlog

Nema razloga da Roversi ne dobiju ovaj meč, madaih u četvrtak očekuje start u Ligi konferencija. Njihov prvi rival biće švedski Đurgarden, a u grupi je još jedna skandinavska ekipa, norveški Molde, te belgijski Gent. Bohemijans će pokušati da pokvari planove lideru, ali sumnjamo da će uspeti. Šamprok je dobio sva tri ovogodišnja duela sa Bohemijansom, pa verujemo da će i četvrti. Za dvojku se dobija kvota 2.11 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.