Petak, 02/09 - Fudbal, Portugalija, Liga Portugal
02/09Estoril vs Sporting CPDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
30/08/2022 16:48
Nimalo lako gostovanje ne očekuje vicešampiona u Estorilu. Utakmica portugalske Primeire igra se u petak u 22.15.
Estoril

Prošle sezone Estoril se vratio u elitu portugalskog fudbala posle tri godine i odmah bio prijatno izennađenje. Završili su na devetom mestu, ali su na startu prvenstva bili pravo čudo. Ipak, njihove ambicije nisu bile velike i završili su tamo gde su i planirali u zlatnoj sredini. I početak nove sezone doneo je dobre rezultate za tim iz grada poznatom po stazi za Formulu 1. Posle četiri odigrana kola uzeli su sedam bodova i nalaze se na odličnom 5. mestu. Izgubili su samo od Viktorije Gimaraeš, remizirali sa Rio Aveom, a pobedili suFamalikao na svom terenu i Fereiru u gostima. Možda će neko reći da je remi sa Rio Aveom na domaćem terenu kiks, ali taj Rio Eve je u prošlom kolu deklasirao šampiona Porto.

Sporting

Za lisabonski tim nije dobro počela sezona. Činjenicu da nisu morali da igraju evropske kvalifikacije nisu iskoristili na najbolji način, pa posle četiri utakmice na kontu imaju samo četiri boda. U prvom kolu su odigrali onaj spektakularni meč u Bragi, na kraju su uspeli da osvoje bod, bilo je 3:3, a onda su na svom terenu bili ubedljivi protiv Rio Avea. Taman kada se pomislilo da bi titula mogla da se vrati u Lisabon i to na stadion Žoze Alvalade, usledila su dva vezana poraza, ne zna se koji je bio teži i bolniji. U derbiju su primili tri gola od Porta na Dragau, a onda ih je na njihovom teerenu dobio Šavez sa 2:0. Kriza je očigledna, gol Sporting nije dao na dva vezana meča, a u Estorilu će biti jako teško.

Predlog

Goste već u sredu očekuje prvi meč Lige šampiona, gostovaće u Frankfurtu, a u ovoj frupi su još Totenhem i Marsej, pa se u Sportingu nadaju da bi mogli i do nokaut faze. Ako igraju kao u dva prethodna kola, to neće biti izvodljivo. U Estorilu su šanse za trijumf, po nama, podjednake, mada svi favorizuju goste. Ipak, odigrajte na golove, a trebalo bida ih bude na obe strane, barem po jedan. Za GG se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent koji iznosi 1.93.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.