Subota, 03/09 - Fudbal, Nemačka, Bundesliga
03/09Union Berlin vs Bajern MinhenDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
30/08/2022 19:38
Po svemu, ovo je derbi kola u Bundesligi. Za nekog ko ne prati ovo takmičenje u prethodne tri godine, ova konstatacija bila bi jako čudna. Šampion gostuje u prestonici u subotu u 15.30.
Union Berlin

Mlađi berlinski ligaš se u potpunosti etablirao kao glavni u gradu. Union je samo tri sezone u eliti, a već je po drugi put u gruupnoj fazi evropskog takmičenja. Prošle sezone igrali su u Ligi konferencija, a ove će debitovati u Ligi Evrope. Neće biti nikakvo čudo ukoliko ih naredne jeseni gledamo i u Ligi šampiona. U prva četiri kola uzeli su deset bodova i nalaze se rame uz rame sa Bajernom na deobi prvog mesta. Samo je gol razlika na strani Bavaraca, ali ni ona nije ništa slabija kod Uniona, 11 datih i samo tri primljena gola. U prošlom kolu Union je održao čas fudbala Šalkeu na sred Veltins arene i slavio sa neverovatnih 6:1. Pre te pobede pali su i gradski rival Herta i Lajpcig, dok je u Majncu bilo bez golova.

Bajern

Bavarce očekuje velika borba u gupi Lige šampiona. Nikako tim iz Minhena ne može biti zadovoljan žrebom koji im je iz drugog i trećeg šešira dodelio Barselonu i Inter. Čak ni Viktorija iz četvrtog šešira nije \'\'mačiji kašalj\'\'. Sezonu u Bundesligi počeli su zastrašujuće. Prvo trijumf u Super kupu u Lajpcigu sa 5 datih golova, onda su šest puta tresli mrežu Ajntrahta u prvom kolu u Frankfurtu, a sedam golova dali su u Bohumu u trećem kolu. U drugom je Volfsburg prošao odlično sa samo dve lopte u mreži na Alijanc areni, a još bolje je bilo za Menhengladbah koji je prošle nedelje odneo bod iz Minhena. Po ovome bi se reklo da Bajern igra mnogo bolje van svoje Alijanc arene, a to nikako nije dobra vest za Union pred ovaj duel.

Predlog

Prošle sezone Bajern je oba puta pobedio Union, a dao mu je ukupno čak devet golova. Međutim, sezonu ranije oba duela između ova dva tima u Bundesligi završena su rezultatom 1:1. Obe ekipe imaće evropske izazove u narednim danima, Bajern u sredu gostuje na San Siru kod Intera, dok Union u četvrtak dočekuje belgijskog vicešampiona Rojal Union. Naš predlog za ovaj duel je igra gol-gol, a za GG koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.63.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.