Subota, 03/09 - Fudbal, Italija, Serija A
03/09Fiorentina vs JuventusUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 2.50
8 / 10 Ulog
01/09/2022 16:34
Okršaji između ova dva kluba uvek su pod posebnom pažnjom još od prelaska Roberta Bađa iz firence u Juve, a nastavilo se odlaskom Dušana Vlahovića. Utakmica Serije A igra se u subotu u 15 časova.
Fiorentina

Osim plasmana u Ligu konferencija, Viola se ima sa malo čim pohvaliti u ovoj sezoni. Pobedili su samo jednom, i to u prvom kolu novajliju Kremoneze golom u poslednjim sekundama sudijske nadoknade. U sledeća tri kola upisali su dva remija i poraz, a posebno je bolna činjenica da na ta tri meča nisu dali ni gol. Naime, protiv Empolija na strani i Napolija u Firenci bilo je 0:0, da bi u vanrednom kolu minimalnim rezultatom poraženi od Udinezea u gostima. Sada navijači još više žale za Dušanom Vlahovićem koji je prošle godine u ovo vreme maltretirao protivničke golmane u dresu Fiorentine i bio najbolji strelac lige. Nadali su se u Firenci da ga može zameniti drugi srpski reprezentativac, Luka Jović, ali pojačanje iz Real Madrida još uvek nije u prepoznatljivoj golgeterskoj formi, onoj iz vremena kada je nosio dres Ajntrhta iz Frankfurta, što ga je i odvelo na Santijago Bernabeu.

Juventus

Pominjani Dušan Vlahović sada razgaljuje navijače \'\'Stare dame\'\', a kako i ne bi kada je u prva četiri gola postigao isto toliko golova, od toga dva poslednja posle fantastično izvedenih slobodnih udaraca. Vlahović je dva puta pogodio mrežu Sasuola na početku sezone, onda nije bio strelac protiv sampdorije, pošto golova nije ni bilo, da bi načeo i Romu i Speciju na Alijanc stadionu. To nije pomoglo da se pobedi Murinjov tim, ali jeste da se upišu tri boda protiv Specije u vanrednom kolu. Juventus ima 8 bodova iz četiri kola, nalazi se na 4. mestu, a prvoplasirana Roma beži im dva boda. Ovo će biti tek drugo gostovanje u šampionu za Juve i sigurno da ih očekuje težak posao, teži nego u Đenovi, gde nisu slavili.

Predlog

Oba tima igraće u Evropi narednih dana. Juventusu će to biti prvi put u novoj sezoni, dok je Fiorentina već igrala dvomeč sa Tventeom. Rival Juventusa u Ligi šampiona biće Pari Sen Žermen na Parku Prinčeva, teško da je moglo teže, a Viola će u prvom kolu Lige konferencija igrati sa letonski RFS-om, pa ne bi smeli da imaju težak zadatak. Što se ovog meča tiče, prošle sezone su ova dva tima odigrala četiri međusobna duela, dva u Seriji A i dva u Kupu Italije, i nijednom nije bilo više od dva gola. Mislimo da neće ni sad, pa predlažemo 0-2 gola sa koeficijentom 1.77 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.