Subota, 03/09 - Fudbal, Engleska, Premijer liga
03/09Everton vs Liverpul1X2tip: 2
9 / 10 Ulog
01/09/2022 18:17
Na Gudisonu se igra prvi Mersisajd derbi u sezoni. Everton je u ulozi autsajdera, ali sigurno neće pokloniti pobedu gradskom rivalu. Utakmica se igra u subotu u 13.30.
Everton

Rivalstvo liverpulskih klubova traje već skoro 130 godina. Uglavnom je uspešniji bio Liverpul, koji ima tačno 30 pobeda više, računajući sva takmičenja, ali bilo je perioda kada su \'\'Karamele\'\' bile glavne u gradu. Sada nije tako, Everton je još uvek bez pobede u ovom prvenstvu, u pet utakmica imaju dva poraza i tri remija. Počeli su neuspesima protiv Čelsija i Aston Vile, ali su u naredna tri kola osvojili po bod u duelima sa Notingem Forestom kući i Brentfordom i Lidsom na strani. Upravo ova dva poslednja meča daju nadu Evertonu da mogu da se suprotstvae velikom rivalu. Problem za Frenka Lamparda je i dalje veliki broj povređenih fudbalera, a ni protiv Liverpula neće moći da računa na Kalverta-Luina, Dukurea, Tauzenda i Minu. U prošloj sezoni Liverpul je lako dobio oba meča, na Gudisonu sa čak 4:1.

Liverpul

Pobeda nad Njukaslom u vanrednom kolu, iako je u pitanju tek peta runda, mogla bi da preokrene sezonu Liverpula. Čekao se poslednji sudijski zvižduk, već je prošlo više od dva minuta vremena predviđenog za nadoknadu kada je Fabio Karvaljo zatresao mrežu \'\'Svraka\'\'. Posle tog gola došlo je do sukoba trenera oba tima Klopa sa jedne i Edija Haua s druge strane, ali i kompletnih klupa dva tima. Bio je to veoma važan gol za \'\'Redse\'\' kojim ostaju u trci sa Sitijem. Da nisu pobedili bio bi to već treći remi, uz jedna poraz, u prvih pet kola, i teško bi u narednom periodu uspeli da stignu šampiona, ali i Arsenal. Jedini trijumf Liverpula, pre ovog u sredu, bio je prošle sedmice kada su torpedovali Bornmut sa čak 9:0. Uskoro započinju takmičenje u Ligi šampiona, u sredu gostuju u Napulju na stadionu Dijego Maradona.

Predlog

U ovakvim utakmicama trenutna forma, očigledni kvalitet tima ili trenera, ne bi trebalo da znače mnogo. Međutim, u ovom trenutku sve je na strani Liverpula. Za domaćina bi remi bio uspeh, ali Klopova četa ne sme da rizikuje gubitak još nekog boda na početku takmičenja. Čini nam se da je dvojka izvesna, a to znaju i kladionice pa je koeficijent dosta nizak. Za pobedu Liverpula u kladionici CircusBet kvota je 1.41.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.