Ponedeljak, 05/09 - Fudbal, Finska, Veikkausliiga
05/09HJK vs HIFKPoluvreme/Krajtip: 1/1
9 / 10 Ulog
04/09/2022 16:30
Gradski derbi prestonice finske nikad nije bio neizvestan meč, pa nije ni sada. Utakmica se igra u ponedeljak u 17 časova.
Helsinki

Aktuelni prvak Finske ponovo se bori za šampionski pehar. Velikog rivala imaju u ekipi KuPS-a koja ima bod više, ali tim iz Kuopija ima i meč više odigran. Ovom utakmicom spušta se zavesa na regularni deo šampionata Finske, pa se liga deli na dva dela i igraće se još deset kola. Helsinki će igrati u plej-ofu, ali će imati dodatne obaveze u Evropi. Naime, ovaj tim je izborio grupnu fazu Lige Evrope, što je veliki uspeh za ovu ligu, i već u četvrtak u prvom kolu dočekuje šapnsi Betis iz sevilje. U domaćoj ligi imali su šarene rezulatet i zbog veliki obaveza u evropskim kvalifikacijama, u kojima su ovog leta odigrali čak osam utakmica.

HiFK

Drugi tim iz Helsinkija nema pobedu u prvenstvu na poslednjih deset kola, a u tom intervalu osvojili su samo tri boda. HiFK je zato poslednji na tabeli, ima samo devet bodova, i trebaću mu čudo u deset utakmica plej-auta da izbegne najgore i selidbu u drugu ligu. Imaju oni još jedan zaostali meč, ali to ništa neće promeniti što se njihovog položaja na tabeli tiče, s obzirom da su pobedili samo jednom u 20 utakmica i imaju skoro dvocifren zaostatak za prvim timom ispred sebe.

Predlog

U prvom delu sezone, kada je HiFK bio domaćin, HJK je slavio sa 2:0. Ipak, HiFK je zabeleđio jednu pobedu u duelima sa \'\'starijim bratom\'\', bilo je to prošle jeseni baš na ovom stadonu, sa 2:0. Sada se to ne može dogoditi i pobeda Helsinkija je izvesna. Možda neće biti previše ubedljiva, ipak ih čeka rival kakav je Betis, pa smatramo da će želeti ekspresno da reše pitanje pobednika. Naš predlog je prelaz 1/1 sa koeficijentom 1.56 u kladionici CircusBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.