Utorak, 06/09 - Fudbal, Međunarodni, Liga šampiona
06/09RB Lajpcig vs Šahtjor DonjeckUkupno pogodaka - iznad/ispodtip: Manje 3.50
7 / 10 Ulog
05/09/2022 10:27
Šahtjor je na nekom novom početku, zbog dobro poznatih okolnosti, i svaki bod u Ligi šampiona mnogo će značiti. Utakmica u Lajpcigu igra se u utorak u 21 čas.
RB Lajpcig

Za \'\'Bikove\'\' subota je bila traumatična. Nije ništa novo da izgube u Frankfurtu, tamo nikad nisu pobedili, ali nikad nisu ni izgubili ovako ubedljivo, bilo je 4:0 za osvajača Lige Evrope. Početak Bundeslige jasno pokazuje da ovaj tim nema šampionski gen, mnogo puta su bili na drugom ili trećem stepeniku, ali su postali redovan učesnik Lige šampiona, što i jeste glavni i prevashodni ciilj. Prošle sezone su osvojili DFB kup, a to je prvi trofej koji je ovaj klub osvojio od svog osnivanja, pošto obo nije ona Lokomotiva iz Lajpciga, nekadašnji velikan Istočne Nemačke, koji se sada takmiči u četvrtoj ligi. Lajpcig je u pet kola novog prvenstva ostvario samo jednu pobedu, uz dva remija i dva poraza.

Šahtjor

U Ukrajini je fudbal sigurno u drugom planu, ali bi mogao da pomogne da olakša trenutni život njenih stanovnika. Prethodno prvenstvo je prekinuto zbog rata, a za konačni izgled uzet je tadašnji poredak na tabeli. Šahtjor je tada bio prvi, titula mu nije dodeljena, ali će igrati direktno u grupnoj fazi Lige šampiona. To je pokušao i Dinamo iz Kijeva preko kvalifikacija, ali su ispali od Benfike, pa će tim iz Donjecka biti jedini predstavnik ove zemlje u eliti. Šahtjor je ostao bez onog velikog broja stranih fudbalera, uglavnom Brazilaca, i to više nije onaj isti tim. Novo prvenstvo Ukrajine igra se od pre par sedmica, uglavnom se utakmice igraju na zapadu zemlje, a Šahtjor je u prva tri kola dobio dve, a jednom je remizirao. Zanimljivo je da nisu primili ni gol na ta tri meča.

Predlog

Neće Šahtjor imati onakav napadački potencijal od koga su strahovale i najjače evropske ekipe pre dve godine. Sada će Ukrajinci, koji će sigurno biti toplo pozdravljeni u Lajpcigu, pokušati da tvrdom igrom sačuvaju svoju mrežu, kao što su to uradili u domaćem prvenstvu u tri odigrane utakmice. Naš predlog je mali broj golova, a za 0-3 koeficijent iznosi 1.80.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.