Četvrtak, 08/09 - Fudbal, Međunarodni, Liga Evrope
08/09Lacio vs FejenordDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
7 / 10 Ulog
07/09/2022 10:09
Jedan od derbija prvog kola Lige Evrope igra se na rimskom Olimpiku. Meč Lacio - Fejnord igra se u četvrtak u 21 čas.
Lacio

Rimski klub je svoj prvi poraz u sezoni doživeo u nedelju od Napolija i to kao domaćin. To ne samo da je bio prvi neuspeh u aktuelnom prvenstvu u Italiji, već još od meča sa Milanom koji je odigran 24. aprila. Od tada Laco je vezao osam zvaničnih utakmica, u dva prvenstva, na kojima nije poražen. Sada je sa tom serijim gotovo, a mogu da započnu novu. Veliko je pitanje koliko je Evropa u ovom trenutku prioritet za Lacijale. Najvažniji cilj je povratak u Ligu šampiona, a za to je potrebno da osvoje jedno od prva četiri mesta u Seriji A, što nikako nije lako u sadašnjoj konkurenciji na \'\'čizmi\'\'. Ipak, pošto su, pored njih i Fejnorda, u grupi još Šturm i Mitjiland, izostanak plasmana u osminu finala Lige Evrope bio bi, realno, neuspeh.

Fejnord

Prošle sezone klub iz Roterdama igrao je u finalu Lige konferencija, u njegovom prvom izdanju. Na putu do evropskog trofeja zaustavio ih je jedan drugi klub iz \'\'večnog grada\'\', gradski rival Lacija, ekipa Rome. To je bio završetak jedne odlične evropske sezone i smatramo da u Fejnordu ne bi iali ništa protiv da je ponovo i ove sezone, makar ponovo izgubili u finalu. Tim iz holandske luke je sjajno startovao u domaćoj Erediviziji, u prvih pet kola ima četiri pobede i jedan remi i najavio je veliku borbu za titulu sa PSV-om i Ajaksom. Ipak, treba reći da u prvih pet kola nisu imali toliko ozbiljne rivale, pa je još uvek nepoznato kolike su mogućnosti ovog tima Fejnorda, pošto su u letnjoj pauzi ostali bez nekolicine važnih i kvalitetnih fudbalera. Ne sumnjamo da će Arme Slot pronaći neke nove mladiće i da će Fejnord opet igrati spektakularan fudbal, što se pokazalo u dva prethodna kola u Holandiji kada su postigli po četiri gola protiv Emena i Go Ahed Iglsa.

Predlog

Nikako ne potcenjujemo danski Mitjiland i austrijski Šturm, ali su u ovoj grupi favoriti za osvajanje prva dva mesta Lacio i Fejnord. Pobednik meča prvog kola biće u odličnoj poziciji i moći će malo i da kalkuliše u narednim kolima, a ove sezone se grupna faza evropskih takmičenja igra ubrzano zbog Mundijala u Kataru. Već naredne sedmice igra se drugo kolo, a između njih su prvenstveni okršaji. Napori su ogromni, i treba dozirati minutažu igračima. Da se vratimo na ovaj meč, po nama najizvesniji su golovi, i trebalo bi da bude barem po jedan na obe strane. Za GG se dobija koeficijent 1.61 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.