Četvrtak, 08/09 - Fudbal, Međunarodni, Uefa Europa Conference League
08/09Molde vs Gent1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
07/09/2022 10:22
Pred ovaj meč mnogo bolji uvod imao je norveški klub. Gostovanje Genta u Moldeu na programu je u četvrtak u 21 čas u okviru prvog kola Lige konferencija.
Molde

U Moldeu su kao glavni cilj ove sezone postavili povratak titule šampiona Norveške koja je u prethodne dve sezone odlazila u vitrine Bode/Glimta. Izgleda da će u tome i uspeti, posle pobede nad aktuelnim šampionom, i to na strani, u zaostalom meču u sredu, pobegli su na deset bodova prednosti. Jednostavno, tih deset bodova, koliko ima više od Bode/Glimta i Lilestrema, nemoguće je nadoknaditi u norveškom prvenstvu u preostalih devet kola. Matematički jeste, ali je potrebno da Molde izgubi bodova koliko je do sada izgubio, a odigrano je više od dve trećine prvenstva. Pritom, potrebno je da ovi timovi, ili Rozenborg, budu skoro maksimalni. Moldeu je takmičenje u Evropi bonus, uspeli su da u plej-ofu izbace Volfsberger iz Austrije i to posle poraza na svom terenu u prvom meču. Pre Austrijanaca u kvalifikacijama su bili bolji od Kišvarde i Elfsborga.

Gent

Belgijanci ne mogu biti zadovoljni rezultatima ovog leta, ne samo u Župiler ligi, već i u Evropi, pošto je za njih plasman u Ligu konferencija utešna nagrada jer nisu uspeli da se plasiraju u Ligu Evrope. Njih je na putu do grupne faze drugog po jačini evropskog takmičenja zaustavila kiparska Omonija, što se u Belgiji protumačilo kao veliki neuspeh, pogotovo jer su Kiprani oba puta pobedili Gent i to bez primljenog gola. U domaćem prvenstvu Gent je poražen dva puta u tri poslednja kola. Izgubili su na svom terenu od Antverpa, trenutnog lidera i od ekipe Šarlroa prethdnog vikenda. Između ta dva poraza smestial se i jedan lepa pobeda, savladali su Anderleht u Briselu sa 1:0.

Predlog

U ovoj grupi Lige konferencija nalaze se još švedski Đurgarden i irski Šamrok Roversi. Dve prvoplasirane ekipe prezimiće u Evropi, a verujemo da je to plan i Moldea i Genta. Glavni konkurent biće im Šveđani, dok se od Šamroka očekuje da samo pomrsi konce nekoj d ove tri ekipe. U ovoj meč Molde ulazi sa mnogo više samopouzdanja, pobeda u Bodeu dovela ih je nadomak titule, pa mogu da se posvete Evropi. Očekujemo njihov trijumf, a za jedinicu se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 2.04.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.