Ponedeljak, 26/09 - Fudbal, Međunarodni, UEFA Nations League
26/09Makedonija vs Bugarska1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
25/09/2022 12:18
Utakmica C divizije igra se samo za prestiž, odnosno odlučuje koja će selekcija završiti na trećem, a koja na drugom mestu grupe. Utakmica u Skoplju igra se u ponedeljak u 20.45.
Severna Makedonija

Postojala je tanka nada da Makedonci mogu do prvog mesta u grupi i plasmana u B diviziju. Da bi se to dogodilo morali su da pobede u Gruziji sa najmanje tri gola razlike, koliko su Gruzini pobedili njih u Soplju, a i da u ovom meču trijumfu nad Bugarima. Pošto se u Tbilisiju nije ispunio prvi uslov, Makedonija nije slavila već je još jednom izgubila, tako ni ovaj meč sa Bugarskom nema preveliki rezultatski značaj. Ipak, rivalitet između dve susedne zemlje je veliki, u prvom delu takmičenja bilo je 1:1 u Razgradiu, a ovo je tek drugi zvanični meč, pošto su pre toga igrali samo prijateljske duele. Severna Makedonija beleži istorijske rezultate u poslednjim godina, nakon plasmana na EURO igrali su u finalu Plej-ofa za odlazak na Mundijal, ali ih je tada zaustavila Portugalija.

Bugarska

Pobeda nad Gibraltarom u petak bila je prva za Mladena Krstajića na mestu selektora Bugarske. To se, ruku na srce, i očekivalo, a sigurno je da bi bivšem selektoru Srbije ugled u očima navijača u Bugarskoj znatno porastao u slučaju pobede nad Makedonijom u Skoplju. Tačno je da ona ne bi donela nešto mnogo osim osvajanja drugog mesta u grupi, ali i to je uspeh posle slabog starta takmičenja. Iz ove grupe u viši rang ide Gruzija, a u D diviziju Gibraltar, tako da Bugarska i Severna Makedonija ostaju u C diviziji i moglo bi se dogoditi da ponovo budu u istoj grupi. Sada je i jedniima i drugima važnije da dobro prođu na žrebu za naredni EURO i eventualno dođu do plasmana na kontinentalni šampionat.

Predlog

Makedonci, u ovom trenutku, imaju snažniji tim. Pitanje je samo da li je splasnuo elan posle neuspeha u ovom ciklusu, pošto su svi očekivali ulazak u B diviziju. Bugarska gradi novi tim, pred Mladenom Krstajićem je težak put, a uspeh u Skoplju bi bio odlična odskočna daska. Favorit je domaćin i verujemo da će Makedonci smoći snage i pobediti u ovom meču. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.