Subota, 01/10 - Fudbal, Švajcarska, Super League
01/10Bazel vs St. GallenDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
29/09/2022 14:57
Posle tri sedmice nastavlja se švajcarska Super liga. Najzanimljivi meč igra se u Bazelu u subotu u 18 časova.
Bazel

Iznenađujuće loš start imao je Bazel u prvenstvu Švajcarske. Očekivalo se da ove sezone pokušaju da vrate titulu šampiona koju nisu osvojili u prethodnih pet godina. Četiri puta uzastopno prvak je bila ekipa Jang Bojsa, da bi prošle sezone sve iznenadio Cirih i lako stigao do pehara šampiona. Bazel je posle osam odigranih kola tek na 7. mestu sa 9 bodova, doduše imaju i jedan zaostali meč. Vodeći Jang Bojsi su već pobegli na osam bodova razlike, što bi moglo da bude pqr, ukoliko bi Bazel pobedio u odloženom meču. Što se takmičenja u Evropi tiče tim sa Sent Jakoba se takmiči u Ligi konferencija, u prva dva kola grupne faze zabeležili su pobede protiv Pjunika na svom terenu i Đalgirisa na strani i bilo bi prav čudo da ne izbore plasman u nokaut fazu ovog najmlađeg evropskog takmičenja. Bolje igre u prvenstvu najavili su pobedom od 5:1 nad Grashopersom u prošlom kolu, a izborili su i prolazak u dalje takmičenje u Kupu pobedom nad Arauom.

Sent Galen

Gosti su bolje otvorili sezonu u domaćem prvesntvu od Bazela, ali su u poslednje vreme počeli i oni da pokazuju određene slabosti. Sent Galen je izgubio na svom terenu od Siona u prthodnom kolu, čime su prekinuli niz od tri uzastopne pobede u prvenstvu. Uspešni su bili u Kupu Švajcarske, slavili su na gostovanju kod nižerazrednog Etual-Karuža i plasirali se u osminu finala najmasovnijeg takmičenja. Prošle sezone su završili kao peti u prvenstvu i nisu se izborili za nastup u Evropi, pa mogu u potpunosti da se posvete domaćim takmičenjima. Za sada im ide solidno, treći su na tabeli a od vodećeg dvojca koji čine Jang Bojsi i Servet imaju po dva boda manje.

Predlog

Dva prethodna duela između ove dve ekipe završena su rezultatom 2:2. i inače pada dosta golova kada se sreću Sent Galen i Bazel, s tim da je u istoriji njihovih okršaja mnogo više uspeha imao Bazel. Sada je Sent Galen bolje plasiran, ali to nije garancija uspeha. Naš predlog se odnosi na golove, a njih bi moralo biti na obe strane. Za GG se u kladionici Meridianbet dobija koeficijent 1.51.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.