Četvrtak, 06/10 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
06/10Bayern München vs Fenerbahçe1X2tip: 1
7 / 10 Ulog
04/10/2022 11:31
Verovtno najneizvesniji meč prvog kola novog izdanja Evrolige trebalo bi da bude okršaj u Minhenu koji se igra u četvrtak u 20.30.
Bajern

Najveće pojačanje za Bavarce su ostanci trenera Andree Trinkijerija i kapitena Vladimira Lučića. Okosnica tima, koji je imao zapažene rezulatate u prethodne dve sezone, uglavnom je ostala na okupu, a stiglo je i par dobrih igrača. U Bajernu više nisu Hilijard, Đedović, Tomas, K.C. Rivers i Radošević, a za sada su novajlije su Fredi Gilespi, Isak Bonga i Kešas Vinston, nekada igrač Vašington Vizardsa. Možda se čini da je Bajern više izgubio nego dobio u preaznom roku, ali ne treba prenebregnuti činjenicu da će Trinkijeri imati uigran tim sa Lučićem, Vejler-Bebom, Šiškom, Jaramazom, Hanterom, Cipserom i Voldenom, koji su već dugo zajedno. Novu sezonu u Bundesligi Bajern je započeo sa dve pobede, protiv Ulma u Minhenu i na gostovanju u Frankfurtu protiv Skajlajnersa.

Fenerbahče

Mnogo promena bilo je u Feneru ovog leta. Otišlo je nekoliko veoma važnih košarkaša, takoreći nosilaca igre, a to su pre svih Jan Veseli, Nando De Kolo, Ahile Polonara, ali i Šajok i Bartel. Ipak, budžet je veći, pa je i stiglo dosta novih igrača, uglavnom iskusnih i sa višegodišnjim evroligaškim iskustvom. Tu je i novi trener, poznati Dimitris Itudis, koji je zamenio Aleksandra Đorđevića i pored činjenice da je srpski stručnjak osvojio titulu u Turskoj. Itudis će na raspolaganju, pored starih snaga, imati i Nemanju Bjelicu koji je došao sa prstenom iz NBA, osvojenim prošle sezone sa Golden Stejtom, zatim Nik Kalates iz Barse, Skoti Vilbekin iz Makabija, te Karsten Edvards, Najdžel Hejs, Devin Buket i Tonje Džekiri. Trebaće malo vremena da se ovaj sastav, u kome su ostali Gudurić, Mahmutoglu, Pjer i još neki uigra sa novajlijama i pretpostavljamo da bi Fenerbahče mogao da ima problema na početku sezone, što se videlo i Super kupu Turske kada su poraženi od Efesa.

Predlog

Biće ovo neizvestan meč, ali je Bajern tim koji je uigraniji. Prognoze kažu da je Fener favorit, ali ćemo mi predložiti pobedu domaćina. Očekujemo odličnu partiju Kešasa Vinstona koji je pokazao kakav je strelac u prve dve zvanične utakmice. Za jedinicu se u kaldionici Meridianbet dobija koeficijent 1.98.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.