Petak, 07/10 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
07/10Anadolu Efes vs Crvena ZvezdaUkupno pogodaka - iznad/ispod(Sa produžetkom)tip: Više 157.50
7 / 10 Ulog
05/10/2022 11:43
Čast da bude prvi rival aktuelnom prvaku Evrope ima Crvena zvezda. Meč u Istanbulu igra se u petak u 19.30.
Anadolu Efes

Tri prethodne sezone Anadolu Efes vlada evropskom košarkom. U prvoj sezoni korona ih je sprečila da postanu prvaci Evrope, ali su to nadoknadili u naredne dve. Pobedili su na Fajnal-foru 2021. u Kelnu i ove godine u Beogradu. Na klupi je ostao Ergin Ataman koji je sa turskom reprezentaciom doživeo veliki šok u osmini finala protiv Francuske kada su Turci izgubili već dobijen meč. Udarni tandem Micić-Larkin i dalje tu, s timšto je Amerikanac sa turski pasošem povređen još od Evrobasketa i neće ga biti na startu sezone. Dovedena su četvorica sjajnih igrača Vil Klajburn, Ahile Polonara, Ante Žižić i Amat M\'Baje. Orišli su Moerman, Singlton, Simon, Anderson i Petrušev. Sezon u su počeli osvajanjem Super kupa u Turskoj, pobedili su prvaka zemlje Fenerbahče, a slavili su i u prvom kolu novog prvenstva protiv Galatasaraja.

Crvena zvezda

U Beogradskom timu bilo je mnogo promena, počevši od trenera preko igračkog kadra. Dejan Radonjić je otišao u Panatinaikos, umesto njega je stigao mladi trener Vladimir Jovanović koji nema evroligaško iskustvo. U timu više nema Nejta Voltersa, Nikole Kalinića, Dejana Davidovca, Holinsa i Vajta. Stiglo je mnogo novih košarkaša, najpoznatiji su Nemanja Nedović, Filip Petrušev, Hasan Martin, Ben Bentil, Džejlen Adams, Miroslav Raduljica i Džon Holand. Zvezda brani tri krune, ona najvažnija je u ABA ligi pošto i naredne sezone donosi plasman u Evroligu. Partizan će biti veliki konkurent u regionalnom takmičenju, a kako će biti u Evroligi, odnosno hoće li ove sezone uspeti da se domogne Top 8, ostaje da vidimo. Prvi zvanični meč ZVezda je odigrala u subotu protiv skopskog MZT-a, i slavila je bez većih problema.

Predlog

Čini nam se da će Zvezda negovati drugačiju košarku nego pod Dejanom Radonjićem. Crnogorski stručnjak je negovao granitnu odbranu, takve je i igrače imao, a sada nam se čini da će Zvezda igrati nešto lepršavije i da će postizati, ali i primati više poena. Za Efes se već zna, njima je napad oduvek bio glavni adut, a tako će biti i sada mada su ostali bez Krune Simona, jednog od najboljih napadača. I bez Larkina Efes je favorit, pogotovo jer je pitanje u kakvom je stanju Nedović posle povrede, a naš predlog su poeni. Smatramo da će ih biti više od granice koja je na 157,5. Za (+) poene ukupno kvota je 1.88 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.