Subota, 08/10 - Fudbal, Danska, Superliga
08/10Kopenhagen vs NordsjelandDa postigne pogodak - obe ekipetip: Da
9 / 10 Ulog
06/10/2022 12:13
Aktuelni šampion je izgubio u Mančesteru a pred revanš sa Sitijem igraju derbi protiv lidera prvenstva. Meč u prestonici Danske igra se u subotu u 19 časova.
FC Kopenhagen

Nije sezona krenula najbolje po aktuelnog prvaka Danske, a nastavljena je, čini nam se, još lošije. Posle 11 odigranih kola, što je prvi deo regularnog dela sezone, nalaze se tek na 6. mestu, a imaju 5 pobeda i čak 6 poraza. Ako tako nastave boriće se za plasman u plej-of, što bi automatski moglo da znači da neće uspeti da odbrane titulu. Ipak, razlika između timova nije velika, ove sezone je danska Superliga izjednačenija nego ikad, pa im vodeći Nordsjeland beži osam bodova, a pobedom u direktnom duelu razlika bi se svela na 5. U Ligi šampiona, za čiju su se grupnu fazu izborili protiv turskog Trabzona, počela je porazom u Dortmundu, zatim su uzeli bod protiv Sevilje, da bi u sredu bili ubedljivo poraženi na Etihadu protiv Sitija sa 5:0.

Nordsjeland

Ekipa iz Faruma je u ponedeljak pobedila Randers i ponovo se popela na vrh tabele u danskoj Superligi. Nordsjeland je osvojio 23 boda iz 11 utakmica, uz 7 pobeda imaju po dva remija i poraza. Zanimljivo je da su igrali do sada odlično na strani, na pet utakmica imaju tri pobede, remi i poraz kod Horsensa. Pošto su pred duel sa Randersom, na svom terenu u prošlom kolu, imali dve vezane utakmice bez pobede, smatralo se da su možda ušli u izvesnu krizu. Međutim, to su negirali sigrnom pobedom koju su najavili sa dva brza gola na startu utakmice. Možda Nordsejland nema trenutno kvalitet da postane šampion Danske, ali je sigurno da će ostvariti mnogo bolji plasman nego prethodne sezone.

Predlog

Ove dve ekipe sastale su se krajem avgusta u Farumu a Nordsjeland je slavio sa 3:1. Taj meč je odigran u okviru 7. kola, a već tada je bilo jasno da Kopenhagen nije ono što je bio u prošloj sezoni. Pokušaće Nordsjeland da ostane neporažen i na čuvenom Parkenu u prestonici i da sačuva lidersku poziciju. Očekuje nas interesantan meč, Kopenhagen će već u utorak igrati opet sa Sitijem, sada na svom stadionu, pa će ih i taj meč dosta opteretiti. To je šansa za goste, a naš predlog je igra gol-gol sa kvotom 1.63 u kladionici MaxBet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.