Petak, 14/10 - Fudbal, Nemačka, Bundeliga 2
14/10Sankt Pauli vs Hamburger SV1X2tip: 2
7 / 10 Ulog
12/10/2022 18:31
Prvi ovosezonski derbi Hamburga igra se u petak od 18.30. Domaćin je Sent Pauli na njihovom Milerton stadionu.
Sent Pauli

Prošle sezone je Sent Pauli dočekao Hamburger kao lider Cvajte, a sada je situacija potpuno drugačija. Lider je Hamburger dok se Sent Pauli bori za beg iz donjeg dela tabele. Protim je tim iz predgraša bez pobede već sedam uzastopnih kola, a u tom intervalu imali su pet remija i dva poraza. Osvojili su ukupno samo 11 bodova i od tima koji je prošle sezone bio jako blizu plasmana u Bundesligu, sada se bore da izbegnu najgore, odnosno selidbu u treći rang takmičenja. To nije ništa čudno za Cvajtu koja važi za jednu od najizjednačenijih liga. Najbolji primer je to da su na dva poslednja mesta na tabeli u ovom trenutku Grojter Firt i Arminija Bilefeld, ekipe koje su prošle sezone ispale iz elite. Prošle sedmice Sent Pauli je izgubio u Braunšvajgu od Ajntrahta 2:1.

Hamburger

Ostao je Hamburger lider prvenstva i pored činjenice da je prošle sedmice ostao bez pobede u duelu sa Kajzerslauternom. Okršaj dva bivša nemačka šampiona bio je izuzetno zanimljiv, Hamburger je imao prednost jednog gola, a u finišu je promašio penal za 2:0. Kazna je usledila bukvalno u sledćem napadu gostiju i na kraju je rezultat bio 1:1. U prvih 11 kola Hamburger je osvojio 25 bodova, na strani igraju odlično, a jedina dva poraza su doživeli na svom terenu. Kad kažemo da su odlični u gostima mislimo da su maksimalni, na pet utakmica ostvarili su isto toliko pobeda. Protiv Sent Paulija nisu istinski gosti, isti je grad, ali je stadion njihovog rivala za njih pravo minsko polje.

Predlog

Nema sumnje da će oba tima biti ekstremno motivisana, svako iz svog razloga, ali i iz zajedničkog, a to je trijumf nad gradskim rivalom. Navijači ova dva tima se istinski mrze i očekuju se ponovo i problemi na tribinama. Hamburger je u mnogo boljoj formi i morao bi da to iskoristi i na ovom gostovanju. Za dvojku se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.25.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.