Nedelja, 16/10 - Fudbal, Austrija, Bundesliga
16/10Austrija Beč vs Salcburg1X2tip: 2
8 / 10 Ulog
15/10/2022 13:06
Derbi austrijske Bundeslige igra se u Beču gde domaća Austrija dočekuje višegodišnjeg uzastopnog šampiona Salcburg. Meč je na programu u nedelju u 17 časova.
Austrija

\'\'Ljubičasti\'\' su se vratili na evropsku scenu, ali i dalje u domaćem šampionu nisu konkurentni ne samo Salcburgu, već ni LASKu, Rapidu i Šturmu, u prethodnim sezonama. Ni ove sezone stvari nisu značajnije bolje, doduše Bečkije su na 5. mestu ali već imaju ogroman zaostatak za \'\'Bikovima\'\' od 11 bodova, a čak im i Šturm beži velikih devet. Takmiče se u Ligi konferencija, imali su dvomeč sa španskim Viljarealom i izgubili dva puta u sedam dana. U Španiji je bilo čak 5:0 za \'\'Žutu podmornicu\'\', dok je poraz u Beču bio \'\'podnošljiviji\'\' za Austriju s obzirom da je bio minimalan. U Bundesligi Austrija je u dobroj formi, na poslednje četiri utakmice pobedili su tri puta, a samo su poraženi od Šturma.

Salcburg

Bod iz Zagreba ostavio je Salcburg u igri za plasman u osminu finala LIge šampiona, što je prioritet ovog kluba u delu sezone do Mundijala u Kataru. Čak i da naprave sebi probleme u Bundesligi imaće vremena da ih isprave kasnije. U tom svetlu treba gledati dosadašnji učinak \'\'Bikova\'\' u domaj ligi. Jesu prvi, ali su izgubili mnogo više bodova nego što su to činili u prethodnim sezonama. Drugoplasirani Šturm zaostaje samo dva boda, a nije daleko ni tim LASK-a. Zanimljivo je da je Salcburg u ovoj sezoni u zvaničnim mečevima doživeo samo jedan poraz i to se dogodilo u prvom kolu novog prvenstva kada je u Gracu izgubio od Šturma sa 2:1. Od tog trenutka nisu teren napuštali pognutih glava na ravno 14 utakmica, a rivali su bili i timovi poput Čelsija ili Milana.

Predlog

Ovu kratku pauzu u Ligi šampiona Salcburg će morati da iskoristi da pokuša da odmakne Šturmu, ili da makar razlika ostane ista. Očekuju ih veliki napori, gostovanje u Milanu i meč sa Čelsijem u gradu Mocartovog rođenja, a od njihovih ishoda zavisi i njihova evropska perspektiva. U Beču pet od poslednjih šest utakmica protiv Austrije pa očekujemo da će i ovu. Za dvojku se u kladionici CircusBet dobija koeficijent 1.66.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.