Sreda, 19/10 - Košarka, Međunarodni, Euroleague
19/10ALBA Berlin vs Panathinaikos1X2tip: 1
8 / 10 Ulog
17/10/2022 16:55
Alabatrosi su započeli sezonu sa dve pobede, dok su \'\'zeleni\'\' upisali trijumf i poraz. Meč u Berlinu igra se u sredu u 20 časova.
Alba

Nemački predstavnik je odlično otvorio novu sezonu u Evroligi, ali to još uvek ne znači da su u krugu timova koji mogu računati na plasman u nokaut fazu. Protiv partizana su izgledali odlično, slavili su ubedljivo uz veliki broj postignutih poena. U drugom kolu su gostovali u Milanu, nisu im davane velike šanse u duelu sa odličnom Olimpijom, ali su došli do pobede nakon dodatnih 5 minuta igre slavivši sa 80:74. U regularnom delu bilo je 70:70. Na tom meču ponovo je odličan bio mladi Izraelac Blat, inače sin Čuvenog Dejvida Blata, ubacio 13 poena, koliko i Džejlen Smit. Protiv Partizana je Blat takođe bio najefikasniji, ali je svoj broj poena ubacio i Luk Sikma, koji je imao nešto slabiji meč u Milanu. Izgleda da će u Albi ove sezone moći dosta da dobiju od dvojice mladih igrača koji su stigli letos, Italijana Proside i Amerikanca Kumanđea. Na obe utakmice imali su solidan košgeterski učinak i sasvim dobro izgledali na evroligaškoj premijeri.

Panatinaikos

Pobeda u Beogradu višestruko je bila važna za Panatinaikos. \'\'Zeleni\'\' su sezonu započeli sa tri uzastopna poraza, prvo od Olimpijakosa u Super kupu, pa od Reala u Evroligi i, na kraju od Arisa u prvenstvu Grčke. Da su izgubili protiv Zvezde, posle dramatičnog finiša, postavilo bi se pitanje ostanka Dejana Radonjića na klupi i to posle samo četiri zvanične utamice. Pobeda u Beogradu, a zatim i trijumf u prvenstvu protiv ekipe Lavrio, doneo je mir, bar za neko vreme. Povrede i dalje remete planove, van stroja je i dalje Nejt Volters, a na početku sezone, posebno u pobedi nad Crvenom zvezdom, istakao se litvanski dvojac Grigonis-Gudaitis. Ponitka se polako uklapa u ekipu, od njega tek treba očekivati prava izdanja, kao i od Endrjusa, beka koji je prošle sezone vodio Bursu do finala Evrokupa. Derik Vilijams nije potpuno oporavljen, videlo se to protiv Zvezde, ali je njegovo prisustvo u timu od neprocenjive važnosti.

Predlog

Ovo se dve ekipe koje malo ko vidi u završnici Evrolige. Alba je prijatno iznenađenje, ali je sadašnji roster mogo mlađi nego ranije, a dugo će van stroja biti i Eriksen, veoma važan pojedinac. Pao je sada pun samopouzdanja posle pobede u Beogradu, ali treba reći da je Dejan Radonjić, dok je vodio Zvezdu, najviše problema imao upravo sa Albom. Očekujemo treći trijumf Berlinaca, a za jedinicu se u kaldionici Meridianbet dobija koeficijent 1.54.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.